Настоящото състояние на централните булеварди по никакъв начин не съответства на заслугите на светлите личности, на които са кръстени, а и на желанието ни да бъдем достойни техни наследници. Тротоари с разрушена настилка, улици, препълнени с паркирали автомобили и преливащи контейнери за отпадъци създават не само неприятна, но и абсолютно нездравословна атмосфера. 

Улиците не са само места за транзитно преминаване, но и неразделна част от градския живот и пейзаж. Искаме големите булеварди да станат красиви пространства с качествени и представителни настилки, адекватно осветление, повече зеленина и места за сядане.

Трамвайните трасета ще бъдат отделени от активните ленти за движение, осигурявайки пълна независимост и бързо придвижване. Където е възможно, ще заложим на озеленени трамвайни трасета за допълнително намаляване на шума и вибрациите.

Поетапно ще започнем реконструкция на централните градски булеварди с цел по-красив град със собствена уникална визия, прилагайки Стандарта за градска среда. Булевардите ще станат средища за търговия и малки кафенета, както е било предвидено още при създаването им. Пространствата ще бъдат ефективно използвани, а вместо доминирани от коли улици, ще се постараем да увеличим градската зеленина чрез качествена поддръжка на зеления фонд по булевардите и засаждането на допълнителни дървета. Поетапно и съобразено с изграждането на подземните и квартални паркинги, паркирането на пътното платно ще отстъпи място на по-широки тротоари с качествени гранитни настилки, с повече дървета и красиво градско обзавеждане: пейки, кошчета за отпадъци, подземни кофи за боклук, рекламни тотеми, табла за афиши и др., а старата архитектура по улиците ще бъде допълнена от красиви лампи и стълбове за трамвайната и тролейбусната контактна мрежа с мотиви от София в началото на ХХ век.