Столична община отказва да бъде партньор при организиране на спортните събития, като  в някои случаи създава административни пречки за организаторите им. Дори и в събитията, в които тя се води съорганизатор, участието й е минимално и не подобава на активен партньор. Липсва адекватна организация на турнири по масови спортове на регионално ниво, особено по отношение на младежите.

Ще бъдем активен партньор при организацията на вече съществуващите добри примери в бягането и колоезденето 

като 5kmrun, Trail Series, Pancharevo Trail Marathon, Vitosha Run, Витоша 100, ХСО Княжево, Legion Run, Софийските събития на Българските колоездачни серии и др. Ще работим активно с големите и доказани клубове като Бегач, Велораптор и др. Ще подкрепим провеждането на Фестивал на здравето и други сходни събития през цялата година. Ще продължим провеждането на традиционни международни елитни турнири като Sofia Open, световни, европейски и балкански първенства по различни спортове, като за целта ще обновяваме съществуващи и изграждаме нови съоръжения, така че да отговарят на всички съвременни изисквания за провеждането на подобни събития.

Ще целим софийският маратон да се превърне в най-масовият на Балканите, като за целта вече сме изготвили няколко проекта за по-интересно трасе, което да не е в няколко обиколки. По този начин, булевардите по трасето ще бъдат затваряни и отваряни постъпателно и няма да се блокират големи части от града за дълго време. Трасето ще включва преминаване през няколко от големите столични паркове, стартът на различните дистанции ще бъде така изчислен, че никъде по трасето да не се налага бързи състезатели да изпреварват по-бавни такива. Ще увеличим контролното време на 7 часа, така че да привлечем и по-бавни състезатели.

Ще превърнем събитието в спортен и културен празник с много съпътстващи мероприятия, както в центъра на града, така и в кварталите, през които преминава трасето – турнири по Стрийт Баскет, детски игри, съревнования за най-красива детска рисунка на асфалта, местни базари или малки изложби. По този начин ще извадим от домовете им и много повече поддръжници, които да подкрепят участниците по трасето и да създават една незабравима атмосфера, каквато сме виждали на много места в Европа и по света. По трасето ще бъдат организирани и атракции за повдигане духа на бегачите по подобие на други големи маратони, включително и маратон Пловдив – рок групи, мажоретни състави, духови оркестри, тематични подкрепителни пунктове на големите клубове и др. Ще инициираме партньорство с международни общности като adidas Runners и Asics Frontrunner, чрез които да привлечем още много международни участници.

Ще организираме нови и подпомагаме вече съществуващи събития, свързани с благотворителни каузи и интегриране на хора с увреждания като международното Wings for Life World Run, с което се събират средства за намиране на лечение на болестите на гръбначния стълб, Run Together, подпомагащо интеграцията на хора с увреждания и др., Ще обърнем особено внимание на събития за жени, чиято цел ще бъде изостряне на вниманието към проблеми като рака на гърдата и насилието над жени. Екипът ни винаги ще има има готови идеи за спортни събития, които да могат да привлекат внимание върху възникнали актуални проблеми от обществена значимост.

Освен това ще обърнем сериозно внимание върху училищния спорт. Ще работим с организации като Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ), като целта ни е да внесем ред при организирането на градски училищни турнири в различни спортове. Освен Ученическите игри, провеждани от Министерство на спорта, които ще продължим да подкрепяме, ще създадем и Софийски игри. По подобие на националните игри, отбори от всички столични училища ще се състезават в спортове като футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон, тенис на маса, хандбал, лека атлетика и шахмат, като ще осигурим обществен и медиен отзвук на церемониите, както и стимули за участниците, победителите и училищата.