Едни от най-приятните места за отдих са именно езерата в полите на Витоша, но повечето от тях вече са загубили чара си, заприличвайки по-скоро на блата. Боянското езеро е любима спирка на много софиянци. По настоящем то е дом на редица земноводни, сред които и защитени видове и това превръща езерото в природно богатство. Състоянието му обаче се пренебрегва от дълго време. Симеоновските езера също не са поддържани с години, като едното от тях е почти изцяло пресъхнало. Бистришкото езеро и непосредствено намиращата се до него местност Плажът Бистрица са лесно достъпни и от тях започват пътеки към Алеко, Симеоново и Железница. За съжаление те споделят същата съдба и са напълно занемарени. Потенциалът на Драгалевското езеро да се превърне в туристическа атракция пък изцяло е игнориран от управлението. 

Разбирайки важността на тези обекти, 

ще започнем с почистването на езерата, укрепване на коритата им и редовната им поддръжка, за да се запазят като такива. 

Пространствата около тях, както и пътеките, по които се стига, ще бъдат почистени и ще създадем повече удобства за посетителите, като изградим беседки, пикник маси, еко тоалетни и кошчета за изхвърляне на отпадъци. Ще подновим информационните табели и ще поставим нови с повече информация за местата, както и насоки за други забележителности, които могат да бъдат посетени наблизо, и за маршрутите, по които да поемат ентусиазираните планинари. Боянският водопад е също едно от емблематичните места, които привличат туристи и планинари. Ще обезопасим маршрута и ще създадем благоприятни условия за туризъм до водопада. 

Дендрариумът е още едно безценно място на Витоша, което демонстрира богатството и многообразието на местни и чужди дървесни и храстови видове. Последните години мястото се е обособило по-скоро като барбекю зона, което отблъсква част от посетителите му, а качеството му на колекция от най-различни растителни видове, с които можем да се запознаем, започва да се губи. 

От Спаси София ще работим за облагородяването на това място, разгръщайки потенциала му на един малък открит музей на флората, 

в който можем да намерим интересна информация за растителните видове в него. Ще направим мястото още по-достъпно и удобно за неговите посетители чрез поставяне на подходяща градска мебел и  предоставяне на информация за растителните видове, като ги направим по-интересни и увлекателни за посетителите.