За да осигурим ефективната работа на предвиденото от нас мобилно приложение за градска мобилност, е необходима нова информационна инфраструктура, обединяваща всички съществуващи компоненти за диспечерско управление на градския транспорт. Нужен е интегратор на вътрешните за общината масиви с информация за движение в реално време, трафик, разписания, промени в движението и т.н., но и с възможност за интегриране с външни оператори (БДЖ, автобусни превозвачи и др.), за да може да се предлагат връзки в обхват, по-голям от този на Столична община, както и да гарантира, че София ще може да интегрира транспортната си мрежа на общинско и областно ниво.

Информационната инфраструктура за градска мобилност ще е неразделна част от системите за адаптивно управление на трафика, 

но ще предоставя и API за подаване на информация в реално време към външни компилатори като Google Maps, Waze, Moovit, Openstreetmaps и др., за да може информацията за градската мобилност да е достъпна за всички – независимо дали ползват общинските сайтове и приложения или не.

Предвиждаме в приложението за градска мобилност да има и препратки към други релевантни портали като Call Sofia, оператори на зелена мобилност, информация за паркиране, връзки с междуградски транспорт и др., както и да надградим съществуващия уебсайт на ЦГМ (www.sofiatraffic.bg), за да покрие всички функционалности на приложението, включително подобрен портал за плащане на услуги, зареждане на карти и купуване на билети.

Сайтът на ЦГМ ще стане адекватен транспортен портал на Столичната община и нейната транспортна система. Порталът ще бъде достъпен и на бъдещи информационни терминали, които ще предвидим за изграждане, както при големите транспортни възли (летище, автогари, жп гари), така и на ключови локации в града. По този начин гости и посетители на Столицата ще могат да се информират и ориентират за оптималното придвижване в София.