На официално събитие на 27.06.2023 г. в залата на Sofia Event Center Спаси София, в обединение с Продължаваме Промяната и Демократична България, с подкрепата на Екипът на София, издигнахме кандидатурата на Васил Терзиев за кмет и на Борис Бонев за водач на листата за общински съвет в София.

Целите, които новото обединение си постави, са: 1) Спечелване на изборите за кмет на първи тур; 2) Мнозинство в общинския съвет и 3) Промяна на модела на управление още от първия ден.

Борис Бонев повежда листата за общинския съвет и сподели, че е щастлив, че е част от отбора, който ще превърне столицата ни в град за пример.

“Време е да действаме. Казваме „стига“ на това София да е личен банкомат на малцина. София ще бъде град за всички!” – каза по време на събитието Борис Бонев. “През последните години от Спаси София ежедневно се срещахме с нашите съграждани от всички части на столицата. Познаваме не само проблемите, но имаме и конкретни работещи решения, които да предложим. С целия си административен и политически опит, който натрупахме, мога с увереност да кажа, че ще се справим. Подготвени сме и софиянци няма да се налага да ни чакат да се учим. От първия ден ще покажем коренна промяна.” – допълни той. 

Според него обединението трябва да спечели мнозинство, за да се избегне балотаж на местния парламент и плаващи мнозинства, които са врата за търгашество. “Софиянци сме единни, че градът има нужда от визия и честно управление. С този темп на презастрояване и задлъжняване в София няма да остане нищо за спасяване. Нито паркове, нито жълти павета, нито паметници на културата. Сега е времето за промяна, която да се усети от всички в града.” – категоричен е лидерът на новоучредената партия. 

Той подчерта, че обединението между трите партии не е компромис нито с целите на Спаси София, нито с бъдещето на града. 

Ако има някой, който може да свърши тази работа, това сме ние. С Васил Терзиев и целия екип сме отбор, който взаимно се допълва и мотивира. Познавам Васил от години и му гласувам доверие, знаейки, че ще се справим. Обещавам да работим по-усилено от всякога и знам, че сме събрали най-добрия екип, който освен почтеност и знание, носи София в сърцето си.” – заяви Бонев и се зарече, че няма да предаде доверието и надеждите на столичани.

На въпроси защо няма да се бори за кметското място Борис Бонев подчерта, че Спаси София е организация, създадена да промени града към по-добро, а не за преследване на ръководни постове. 

В допълнение той обяви, че застава начело на единната листа за общински съветнициПо време на събитието отново беше подчертано, че целите на Спаси София остават същите – инвестиции в кварталите, чист и зелен град, както и честно и прозрачно управление и това ще са приоритетите на обединението на трите партии за следващия мандат.

Вижте снимки от събитието: