Спаси Шестицата – ела на протеста в събота

Проект - 02/02/2016

Спаси Шестицата – ела на протеста в събота

Призивът ни е ясен – всички на протест! За съжаление, Столична община, която предизборно обяви намерението си София да бъде кандидат за титлата “Европейска зелена столица”, е решена за пореден път да посегне на трамвайна мрежа и да прати в небитието още няколко километра трамвайно трасе. Този път не заради метрото, а изцяло в полза на автомобилите.

Затова на 6 февруари (събота), от 14:00 часа ще се съберем на последната спирка на трамвай №6 (до басейна Спартак) и ще заявим твърдо позицията си, че подобна „политика“ не е зелена и няма да позволим демонтирането на релсите към кв. Лозенец.

Спаси София днес навършва и първата година от съществуването си. Въпреки, че заедно постигнахме немалко положителни резултати, смятаме, че ситуацията не позволява нито да сме доволни, нито да празнуваме. Затова каним всеки един от 11 500-те харесали страницата ни да дойдат на протеста. Това е чудесна възможност за всички нас като общност да се запознаем, да отбележим първия ни рожден ден, но най-вече – да заявим в един глас нашето категорично несъгласие с планираното закриване на трамвая до кв. Лозенец.

На самия протест, всеки който все още не се е включил в подписката, ще може да го направи. Също така всички активно събирали подписи ще могат да ни ги предадат.

spasi-shestitsata-priziv-protest

Въпреки че екипът на Спаси София опита многократно да установи контакт с Общината през последните две седмици, до този момент не сме получили отговор на исканията ни. Междувременно стана ясно, че трамваят ще бъде спрян в края на февруари, въпреки че готвената реконструкция беше планирана за 2018 г. Изправени пред тези нови факти, гражданите на Лозенец и ние останахме без друг избор освен да излезем на протест. Искрено се надяваме това наше действие, както и над 3000 събрани подписа срещу спирането на трамвая да изиграят ключова роля за спирането и преразглеждането на проекта. Елате, за да изпратим недвусмислен сигнал към Столична община, че нейната роля я задължава да защитава интересите на гражданите, а не да работи въпреки тях!

Това е поредното закриване на трамвайно трасе в София, поредното орязване на градския транспорт. Затова призоваваме всички жители на София: нека бъдем солидарни с лозенчани и спасим трамвая. Той принадлежи на целия град, на всички нас, а не само на един квартал.

Очакваме ви тази събота (06.02.2016 г.) в 14:00 ч. на обръщалото на трамвай №6 в кв. Лозенец!

Молим всички да споделите този призив за протест, за да достигне до повече софиянци, несъгласни да живеят в най-замърсената столица на ЕС.

Спаси София

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.