Карта на присвоените от институциите паркоместа

Проект - 17/05/2021

Категория: Паркиране

Карта на присвоените от институциите паркоместа

 Над 1200 паркоместа са заети от институции, като повечето се намират в центъра на София, където пространството е най-ограничено. Нещо повече, наше проучване показва, че общински и държавни структури изобщо не плащат за тези места и са превзети от ведомствата по незаконен начин! От това Общината губи милиони левове на година, а гражданите са лишени от реални места за паркиране.

 Ние искаме драстично намаляване на служебните абонаменти на институциите. Затова, освен предложеният доклад за тяхното ограничаване, днес лично ще входираме писма във всички министерства с призив министрите сами да се откажат от тях.

❗Министерство на икономиката е присвоило повече от 40 служебни паркоместа върху общински имоти без договор и без да плаща такси за това на Столичната община. Но и самата Община е нарушител със своите над 70 места около Московска №33! Народното събрание има над 220 места, а Министерски съвет – над 100.

✅ Искаме да върнем града на софиянци, а намаляването на местата на институциите ще освободи стотици нови паркоместа за свободно ползване! Докато гражданите и бюджета са ощетени, мнозинството държавни и общински институции не заплащат нито стотинка за ползването на публичните пространства за паркиране и спомагат за мръсния въздух, грозната и рушаща се градска среда и задръстванията.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.