Опитът на градове като Атина с квартал Керамико показва, че обособяването на парти квартали, в които се концентрират бизнеси, насочени към желаещите да празнуват, осигуряващи среда, съвместима с провеждането на денонощни музикални фестивали и концерти или просто забавление до късно, е положителен.

Така нощната икономика има пространство за развитие на нишови услуги без конфликт с живущите до генератори на шум.

Имаме намерение да направим първия такъв парти квартал в София на жп гара Захарна фабрика-товарна. 

Теренът днес е публична държавна собственост и е в непосредствена близост до комплекса на Захарна фабрика, възстановяването на който също отдавна стои на дневен ред. След като общината получи право да ползва имота от държавата, ще запазим и възстановим съществуващата гарова магазия, като в нея ще осигурим условията за оформяне на заведения и пространства за концерти, а на коловозното развитие на гарата ще оформим публично пространство, на което лятно време да могат да се провеждат събития на открито.

За парти квартала ще важат специални правила за нивата на шум, следени стриктно от Столичен инспекторат, а разположението му на четвърт километър от най-близките жилища ще елиминира възможността за дискомфорт на живущите. За посетителите ще осигурим както пешеходен достъп до бул. Сливница, така и връзка с нощния градски транспорт.