Официално започнаха строителните дейности по железопътната отсечка Волуяк-Петърч, част от проекта „Модернизация на железопътната линия София – Драгоман“.

Румен Костадинов, кмет на район “Връбница” и общинският съветник Гергин Борисов бяха сред гостите на церемонията по първа копка на модернизацията на жп линията Волуяк – Драгоман.

Съвместната инициатива на район Връбница и община Костинброд за подобрение на свързаността на двете ни общини с градски транспорт навлиза в заключителната си фаза.

Това е изключително важен проект за развитието на целия регион, както и за подобряването на транспортна свързаност между съседни общини.

 Заедно с кмета на Костинброд г-н Младенов, поискахме от областната управа: градският транспорт на Костинброд да спира на всички спирки по маршрута си в Столична община; община Костинброд да поеме изцяло обслужването на линиите между двете общини, за да получава пълната държавна компенсация за пътуващите до София нейни ученици; общините в България да получат повече свобода да планират транспортните си схеми, без да чакат разрешение от държавата.

Над 500 са учащите, които всеки ден пътуват между двете ни общини. Очакваме бърза реакция от държавата, за да помогнем на децата да стигат по-удобно до училищата и университетите си бързо, удобно и надеждно.