Уважаеми дами и господа общински съветници,

Както несъмнено ви е известно, тази неделя (26.11) от 13:00 часа Спаси София, подкрепена от Велоеволюция и Критична маса, организира шествие, което ще тръгне от Министерския съвет по злополучния бул. Дондуков и ще завърши с протест пред сградата на Столичната община.

Протестът, който кръстихме “#ДанчеСлез – протест за цялостно творчество”, е резултат от натрупването на неразрешени и новосъздадени проблеми с градското управление. Систематичните пропуски в качеството на строителството и ремонтите, опасното замърсяване на въздуха, презастрояването и липсата на инфраструктура в множество квартали, влошаващата се транспортна услуга и заличаването на архитектурното наследство в София от години тестват търпението на софиянци.

Организираме протеста, защото искаме проблемите на София да бъдат разрешени и сме убедени, че Столичният общински съвет е част от решението. Заради това отправяме към Вас покана да се присъедините към протеста и към неговите искания и да възприемете желанието на организаторите и подкрепящите го за една по-добра, по-зелена и по-подредена София.

Присъствието Ви в неделя ще е възможност да чуете проблемите на софиянци без посредници, без “да си говорим през медиите” и да им покажете на практика, че Вие сте техните избраници и сте членове на Общинския съвет, за да защитавате техните интереси.

Протестът ни е политически – той иска от Вас политики, но няма да допуснем да бъде партийно оцветен. Ще възприемем присъствието Ви като доказателство, че осъзнавате сериозността на проблемите и че имате готовност да участвате в разрешаването им.

Надяваме се да се видим пред Министерския съвет тази неделя в 13:00 ч.

С уважение, Спаси София

23.11.2017г.