Обединени за София регистрирахме местна коалиция.

Днес, в деня на София, Обединени за София, състояща се от Продължаваме Промяната, Демократична България и Спаси София, се регистрира за участие в местните избори в столицата. Коалицията застава зад кандидатурата на Васил Терзиев за кмет, докато Борис Бонев ще води общата листа за общински съветници. Трите формации вече издигнаха и общи кандидати за районни кметове във всичките 24 района на София.“Неслучайно правим това именно в Деня на София, празникът на града, който обичаме.  Предлагаме цялостен екип от доказали се с почтеност и експертност хора, които ще се грижат истински за столицата ни. Градът ни беше в застой прекалено дълго време и ние ще променим това!” – категоричен беше Васил Терзиев, кандидат за кмет на Обединени за София. “Изминахме дълъг път, но си заслужаваше – заставаме пред вас обединени и подготвени, за да обърнем нова страница в управлението на любимия ни град!” – добави Терзиев.

От обединението напомниха, че ще се явят и с обща листа за Общинския съвет и тяхна цел е освен победа на първи тур на изборите за кмет, така и мнозинство в Общинския съвет. “Горд съм, че повеждам листата, заедно с екип от експерти, с които ще работим София да бъде град, в който живеем добре. През следващите седмици ще запознаем софиянци и с кандидатите за общински съветници, техните приоритети, както и програмата ни за управление.” – каза Борис Бонев, водач на листата за Общински съвет. “След 18 години ГЕРБ, София остава с разбити тротоари и некачествени ремонти, пропита от корупция и проблеми. Ние влизаме в тази битка подготвени – освен екип, които познава добре проблемите на града и техните решения, имаме и програма и конкретни предложения за подобрения още от първия ден на новото управление.” – допълни Бонев.

Коалицията има три големи управленски приоритета за следващия мандат, от който инвестициите за благоустройство на кварталите са на първо място. “Софиянци са критични и образовани хора и те очакват да чуят конкретни решения, каквито за щастие, ние в Обединени за София имаме. Програмата ни съдържа стотици работещи мерки, които ще подобрят живота на хората, независимо дали живеят в центъра или кварталите. Имаме план за действие, така че от първия ден софиянци да почувстват подобрение в градската среда. Софиянци няма да се налага да ни чакат да се ориентираме, ние влизаме подготвени.” – категоричен е общият кандидат за кмет на София, Васил Терзиев.