Спаси София вече е официално регистрирана политическа партия в регистъра на политически партии в България.

“Спаси София извървя дълъг път от гражданско движение до политическа партия, но съм щастлив, че през всички тези години ние никога не предадохме нашите принципи и цели и винаги сме работили за постигане на нашата мисия – по-добра София. Ние оставаме все така близо до гражданите и ще продължим да предлагаме решения за София” – каза лидерът на Спаси София, Борис Бонев. 

Цялата процедура отне малко повече от 8 месеца, през които се проведе учредително събрание с над 700 учредители, а регистрацията на партията беше подкрепена от подписите на над 4900 членове.

“В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Обединяваме хората, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания, а партия Спаси София ще е платформата, която ще позволи те да работят ефективно в полза на града ни и да решават пренебрегваните проблеми. Само така гарантираме, че всеки глас на столичани ще бъде инвестиция в по-добра София – с подредени зелени квартали, уреден исторически център, отговорно и открито управление, ефективно и прозрачно инвестиране на общите ни пари.” – сподели арх. Иван Караджов – част от Изпълнителния съвет на новоучредената партия. 

Нищо в работата ни не се променя. “Ние оставаме независими, автентични и лоялни на София, и не възнамеряваме да участваме на евентуални парламентарни избори. Ние виждаме партията като необходимост и инструмент, за да може успешно и равностойно да участваме в местните избори.” – допълва адв. Христо Копаранов, председател на Контролната комисия на партията.

Целите, които си поставя Спаси София, са победа на местните избори в София на първи тур, пълно мнозинство в Общинския съвет и пълна промяна на досегашния модел на корупция, безотговорност и пропуснати шансове. 

Снимки от Инициативния комитет, Учредителното събрание и регистрацията на партия Спаси София: