Днес Борис Бонев, лидер на ПП “Спаси София”, заедно с кандидати на партията за районни кметове и общински съветници, внесоха в ЦИК документите за регистрация на партията за местните избори през октомври.


“Преди 10 години бяхме 4-ма съмишленици с обща кауза, а днес сме партия с над 5 000 члена със структури във всеки един квартал на София и с много активни доброволци и хора, които работят за това София да бъде един по-добър град за живот,. През всички тези години ние никога не сме спирали да работим за любимия ни град и ще продължаваме да го правим.” – сподели Борис Бонев.

От Спаси София внесоха над 3800 подписа за задължителната регистрация в Централната избирателна комисия преди местния вот на 29 октомври.

“Благодарим за огромната подкрепа от софиянци, която ни дава увереност, че София е готова за коренна промяна и нов модел на управление! Ние добре познаваме проблемите на града и след толкова години най-накрая ще можем да приложим и работещи решения начело с Васил Терзиев като кмет и в мое лице като водач на листата за общински съветници.” – допълни Борис Бонев.

“Ще работим по трите приоритета на “Спаси София” – мащабни инвестиции в кварталите, чист, зелен и подреден град и не на последно място – честно и прозрачно управление. Досега винаги сме били близо до гражданите, направили сме стотици, ако не и хиляди срещи със софиянци и искаме да продължим този модел и в Общината. Ние винаги сме били открити и в диалог за предложенията ни и ще работим за активното включване на гражданите в управлението.” – каза арх. Росица Николова.


Щастливи сме, че заедно с нашите партньори от „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ), заставайки зад Васил Терзиев като общ кандидат за кмет, имаме пълното разбиране за това, че всичко това трябва да се случи, независимо каква ще бъде цената за нас като партийни субекти, защото добруването на София и на гражданите е много по-важно отколкото личният партиен интерес на всеки един от нас. – допълни Борис Бонев.

Спаси София със своята дългогодишна история като най-гласния коректив на безобразията в града, ще бъде и гарантът, че ГЕРБ ще бъде изкоренен веднъж завинаги от управлението на София.

“Корупцията няма да бъде толерирана и всеки ще носи отговорност за (без)действията си.” – категоричен беше адв. Христо Копаранов.

“Софиянци искат ново прозрачно и добро управление, знаем това, защото вече пореден месец сме навън сред хората. Къде са ГЕРБ? Къде е техния кандидат? Защо се крият и не разговарят открито с хората?” – попита Борис Бонев. “Отново в последния момент, без диалог със софиянци, ГЕРБ показват, че не са научили нищо и не са си взели поуки. За нас няма никакво съмнение, че след местните избори в София ще бъде отворена нова страница, в която корупционният модел на ГЕРБ ще бъде изкоренен” – завърши Борис Бонев.