Скъпи приятели, през последните години нашият екип работи неуморно за реализиране на своята цел за една по-модерна, зелена, мобилна и устойчива София. Започнахме през 2009г. като Спаси метрото, за да се противопоставим на тогавашните планове третата линия на метрото (М3) да се реализира като надземен трамвай без връзка с другите две метролинии. След много усилия и благодарение на вашата подкрепа успяхме да се преборим и днес М3 е спасена. Затова в началото на 2015г. си поставихме много по-амбициозната, дългосрочна и важна кауза – тази на Спаси София. За последните две години успяхме да осъществим редица проекти и да извоюваме важни за града промени в сферите на градската среда и транспорт, качеството на изпълняваните ремонти, екологията и културата.

shema-kakvo-napravihme

Какво направихме за София до сега?

Нашият екип е силно мотивиран да изкарва на преден план темите и проблемите, вълнуващи жителите на София, като винаги се стремим да предлагаме разумни и изпълними решения за тях. Правим го, защото сме убедени, че силното и активно гражданско общество е единственият начин градът ни да се промени и най-сетне да стане едно добро място за живеене.

До този момент дейността ни се финансира изцяло със собствени средства и за сметка на свободното ни време. Пълният работен ден ограничава времето, което можем и искаме да отделяме за нашите проекти, а функционирането на организация като Спаси София неминуемо изисква средства. Вече много от вас се интересуваха как могат да ни подпомогнат, за да финансираме и развиваме дейността ни. За тези две години успяхме да направим множество проблеми видими, да отворим важни за развитието на София теми за широка дискусия и да докажем, че да отстояваш принципите на модерната градска среда без страх е възможно.

Как да ни подкрепиш?

В началото не смятахме за необходимо да предоставяме възможност на онези от вас, които искат, да ни подкрепят финансово. С увеличаването и развитието на темите, по които работим, желанието ни е да създаваме и разпространяваме информационни материали, да организираме събития, кампании, дискусии; да провеждаме проучвания; да каним и работим с експерти и да създаваме демонстрации на предлаганите от нас решения.

Това ни желание изисква средства, които надхвърлят възможностите на независеща и неработеща с финансови програми организация. Затова отворихме банкова сметка и направихме дарителски бутон през системите за онлайн плащания PayPal и ePay.bg, където всеки може да ни подкрепи с каквато сума прецени. Както винаги сме правили, за всеки лев и за резултатите от нашите дейности ще представим публичен отчет – на рождения ни ден през февруари. Моля не се колебайте да се свържете с нас ако имате каквито и да е въпроси.

Екипът на Спаси София уважава анонимността на своите дарители. Въпреки това, ако желаете да бъдете част от нашия Именник на дарителите, свържете се с нас на тел: 0877080887, и-мейл: [email protected] или със съобщение в нашата Фейсбук страница.

Благодарим ви сърдечно и ви обещаваме, че няма да спрем да се борим за по-добра София.