В XXI век интернет е най-достъпният източник на информация за възможностите за туризъм в един град. Съвременният турист има изграден навик да проучва предстоящата си дестинация в платформи като TripAdvisor, Trivago, Booking, AirBnB, Lonely Planet и т.н. В тази връзка доброто онлайн присъствие на София и на предлаганите от нея атракции е повече от наложително. 

От години проблемите на сайта visitsofia.bg са много и видими – лоши връзки, неинтуитивен интерфейс, скромно съдържание. Целим модернизацията на сайта с осезаемо подобрени функционалност и достъпност, като в него ще включим всички аспекти от туристическия продукт. Информацията ще се допълва и актуализира ежедневно, като ще е интегрирана с тази в екосистемата от приложения на Столичната община като това за градската мобилност, както и специално такова, насочено към туристите.

В приложението ще са показани връзките между забележителностите с градски транспорт и пеша, като ще има възможност за закупуване на общ билет, посредством Sofia Pass,  за всички общински музеи, галерии, изложбени зали и Софийския зоопарк.

Visitsofia.bg, заедно с приложението, ще дават информация за всички събития, случващи се на територията на общината – концерти, театрални постановки, кино програма, фестивали, тематични празници, спортни и културни събития, както и за всички допълнителни туристически услуги, които се предлагат в и около София. Тук туристите ще намират предложения и за дву- и тридневни, както и седмични идейни пакети за дестинации и активности в София. В допълнение ще има и адреси на общински и частни болници със спешни кабинети и дентални клиники.

Ще създадем тази платформа с цел да бъде в услуга както на туриста, така и на жителите на столицата. Имайки предвид и влиянието на социалните мрежи в днешно време, активно ще рекламираме София с официални страници във Facebook, Instagram, Twitter, Youtube и др.