Зарко Клинков

Архитект

Какво искам да променя в София:

Качеството на градската среда и инфраструктура, за един по-добър град.

Професионална биография

Казвам се Зарко Клинков и съм завършил съм магистратура по архитектура в София. Работя вече повече от 9 години в сферата на инвестиционното проектиране и строителството, като съм бил участник във всички етапи на процеса – от проект до изпълнение.

След като се дипломирах работих като проектант и консултант. Поверените ми проекти бяха многообразни обекти в цялата страна, с което придобих голям опит във вземането на важни решения в различни ситуации.

От 2019 г. развивам собствена практика в сферата на инвестиционното проектиране и консултантска дейност като се занимавам и с  инвестиционен бизнес с недвижими имоти.

За каква София работя?

Като жител на София , ежедневно се сблъсквам с неговите проблеми. Като архитект пък често  си представям и техните решения. Имам критично око за градската среда и желанието ми тя да бъде максимално добра. 

Ще работя за София, която да бъде град за хората, град, който да вдъхновява  и опиянява, място, в което човекът и природата ще са приоритет.

В Спаси София намерих съмишленици, които имат същата мотивация за работа и развитие на града. Вярвам, че с опита, знанията и страстта, която притежавам, мога да помогна на София да бъде организиран и модерен град, в който ние всички да живеем по-добър живот.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Лошата градска среда в кварталите – липсата на тротоари, паркинги, осветление и зелени площи
  • Липсата на места в яслите, детските градини и училищата за децата
  • Презастрояването в кварталите и липсата на визия за развитието им

Нека ти разкажа повече за себе си

Обичам да спортувам, независимо дали ще е на планина или море. Свободното си време се старая да го прекарвам активно, като съм любител планинар и водолаз. Може да се каже, че съм приключенец по душа.

Архитектурата за мен освен професия е и страст и когато пътувам в страната или чужбина се наслаждавам на всяка една сграда, в малко или голямо градче, защото историята, която носят винаги е вдъхновяваща.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Столицата ни да бъде иновативен и модерен град, съхранил природата в себе си.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.