Юлиян Величков

Маркетинг мениджър

Какво искам да променя в София:

Управлението на София да бъде смело, иновативно и прозрачно

Професионална биография

Завършил съм бакалавърска степен в специалност “Връзки с обществеността” в Софийски университет и магистратура “Бранд мениджмънт” в Нов български университет.

Професионалният ми опит е свързан с дигиталния маркетинг. От 7 години работя в сферата с индустрии като туризъм, електронна търговия, здравеопазване, фармацевтика, право и други.

Две години и половина водих лекции по дигитален маркетинг в частна академия. В момента ръководя маркетинг и бизнес развитието на успешна швейцарска компания в блокчейн сферата. Образованието е едно от най-важните неща в моя живот и това да преподавам на други, от които да получа позитивна обратна връзка беше изключително ценно за мен.

За каква София работя?

Искам София да бъде град, в който управляващите работят ежедневно за неговото развитие с постигане на видим прогрес. Смятам, че иновациите трябва да са заложени във всички политики на общината.

Блокчейн технологията е способна да революционизира градското управление и именно това искам да приложа в София. Тя е не само основата на криптовалутите. Тази система обещава да революционизира управлението на интелигентни градове с Blockchain4Cities – инициатива за координиране, интегриране и контрол на различни градски услуги с прозрачност, ефективност и поверителност на Обединените нации (UN).

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Използване на блокчейн технологии като основа за развитието на умен град
  • Електронно управление в града и достъп до всички възможни местни административни услуги онлайн
  • Отлично развита и свързана велосипедна система

Нека ти разкажа повече за себе си

Родом съм от Сливен, където завърших Езиковата гимназия в града, живея в София от 12 години. Обучавал съм се в Telerik Digital Academy в колаборация с Google, SoftUni Digital Academy, имам специализация в Decentralized Finance (DeFi): The Future of Finance на Duke University.

Бил съм 7 години футболен съдия, а по време на летните ваканции като ученик и студент съм работил на различни позиции, основно в хотели.

От малък обичам да съм физически активен и съм тренирал множество спортове като продължавам да прекарвам част от свободното си време в спортни зали, а и участвам в маратони.

Една от личните ми каузи е тази за кръводаряването. Дарявал съм кръв над 30 пъти. Горд съм, че през 2022 г. бях отличен като личност със специален принос за кръводаряването от НЦТХ и БЧК.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

София да бъде град, който смело се развива и не само гледа най-добрите практики на други големи европейски и световни градове, но е и пионер в част от тях.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.