Владислав Маринов

Риск мениджър

Какво искам да променя в София:

Спортна инфраструктура за всички

Професионална биография

Завърших Геодезия в УАСГ, но още тогава ме влечеше към IT сферата и вече близо 25 г. работя в нея. Помагах при внедряването на модерни технологии за банкиране в далечни страни като Вануату, Камбоджа, Филипините, Малави, Мозамбик, Кения, Гана, Сенегал и др. Една от основните ми дейности след появата на GDPR е да следя дали правилно се прилагат необходимите мерки за надеждна защита на данните на клиентите.

Работя и като консултант по одитиране по програма на GSMA на банки и телекомуникационни компании, които предоставят услугата мобилни пари на своите клиенти. По този проект съм одитирал компании в Кения, Танзания, Руанда, Уганда, Замбия, Кот д’Ивоар, Гана, Пакистан и Парагвай.

За каква София работя?

Искам София да е удобен за спортуване град, с подходяща спортна инфраструктура с обекти от всякакъв вид във всички части на града. Като бегач изключително много ми се иска да може да се тича на чист въздух навсякъде, като за целта е необходимо да се подобри изключително много и зелената политика на София. Искам в града да видим поне един парк, устроен като Сентрал парк в Ню Йорк; една алея за бягане като тази по крайбрежната алея на Дубай, и да имаме чистия въздух на Окланд, Нова Зеландия.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Маратон София да стане празник на целия град – с пълно трасе и съпътстващи мероприятия
  • Кварталните междублокови площадки да бъдат разнообразни
  • Безконфликтно преминаване между различните части на Борисовата градина

Нека ти разкажа повече за себе си

Още като ученик изкачих над 40 пъти Черни връх. Впоследствие започнах да водя ученически групи из Рила, Пирин, Стара планина и Родопите. Обиколил съм всички 39 планини, които изцяло или частично се намират на територията на България. Изкачвал съм вр. Мусала над 20 пъти, а вр. Вихрен – над 10 пъти.

Преди 6 години се запалих по бягането, като винаги съм предпочитал трейл бягането пред асфалтовото такова. Обожавам и екстремните спортове – летял съм с тандемен парапланер, имам 2 тандемни скока с парашут, скачал съм от кулата в Окланд, Нова Зеландия, скачал съм с бънджи, бил съм на рафтинг и още много др.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да стимулирам възможно най-много хора да водят активен начин на живот, като помогна да се създадат най-добрите условия за това!

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.