Веселка Великова

Веселка Великова

Какво искам да променя в София:

Отношението на гражданите към местната власт

Професионална биография

Завърших Право в Софийски университет през 2015 г., като по специалността практикувам от 2013 г. Професионалният ми път започна в една от водещите адвокатски кантори в столицата, опита от която пренесох в новосформиран екип от млади и амбициозни юристи.

Понастоящем стоя зад Tax Monkey – успешен проект в сферата на данъчното право. Част съм от малък екип от специалисти, предоставящи специализирани юридически услуги. Съосновател съм на Wabi Sabi – единствената по рода си българска компания за текстилни продукти със забавни авторски принтове.

За каква София работя?

Като част от Екип “Юристи” в “Спаси София” ежедневно се сблъскваме с примери за бруталната корупция и латентност, обзели всички нива на местната власт – резултат от десетки години изкривени форми на управление. Смятам, че София може да бъде управлявана прозрачно и мъдро в полза на гражданите.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Проблемите с паркирането и пешеходното придвижване в столицата
  • Управлението на отпадъците в града
  • Прозрачността при изразходване на публични средства

Нека ти разкажа повече за себе си

Обичам планината и опитвам да прекарвам немалка част от свободното си време сред природата. Любовта към планината ме отведе до някои интересни места: първенецът на Европа Елбрус, връх Белуха в южната част на Сибир, величествения Кавказ в Грузия и суровият Качкар в Турция. Като част от най-големия планински клуб в столицата, се включвам активно в редица доброволчески мероприятия, свързани с опазване на природата и стимулиране на близкия ни досег с нея.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Вярвам, че заслужаваме да живеем в модерен град с добра транспортна свързаност и прозрачно управление.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.