Валентин Стайков

Какво искам да променя в София:

Чистота, подреденост, безопасност

Професионална биография

Завършил съм Авиационно инженерство в Технически университет – София. През 2014 г. започнах работа в „Институт по въздушен транспорт“ като инженер по поддръжката на полетни тренажори. Работих там 7 години, изпълнени с развитие, кризисни ситуации и удовлетворение от справянето с тях, прекрасни колеги и интересни проекти.
Постепенно в свободното си време започнах да изучавам IT сферата. Уменията ми послужиха и на предната ми работна позиция, където участвах в разработката на вътрешни софтуерни инструменти.
В момента се занимавам с програмиране. Започнах на половин работен ден, като допълнителна работа. След около година осъзнах, че това е голяма ми страст и реших да продължа развитието си там.

За каква София работя?

Привърженик на идеята, че София е на всички нас и всички сме отговорни за нея. Едно от най-важните неща за мен е мисленето в посока на решения. Спаси софия има такова и затова реших да съм част от организацията.
Като част от екип Подуяне работим за оптимизиране на кръстовището на бул. Ботевградско шосе и ул. Витиня. Там с почти никакви инвестиции и лека реорганизация може да се отпуши движението. Други теми, с които сме се захванали, са некачествените ремонти, след които следват нови, често препълнените контейнери, липсата на места за паркиране.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Реорганизиране на кръстовището на бул. Ботевградско шосе и ул. Витиня
  • Редовното събиране на едрогабаритни отпадъци
  • Реорганизирането на паркирането около ДКЦ 18, което в момента прави пресичането от пешеходци опасно

Нека ти разкажа повече за себе си

Един от интересите ми е силовият трибой. По време на следването си бях силно ентусиазиран, а и бях обграден от страхотен отбор. Участвах като доброволец и в организацията на състезания.
Друг мой интерес са инвестициите и бизнеса. Обожавам да научавам нови процеси и оптимизирането им. Отскоро, покрай работата ми в IT сферата, се интересувам в по-голяма степен от блокчейн технологиите и работя по тях.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да съм създал повече отколкото съм консумирал през живота си и да помогна на обществото ни да направи поне една стъпка повече към прогрес.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.