Стефан Спасов

пътен строител

Какво искам да променя в София:

Искам София да се променя много по-бързо и целеустремено, за да се възползва от потенциалите си и да бъде притегателно място за всеки, който иска да учи, да работи и да се развива!

Професионална биография

Казвам се Стефан Спасов. Израснал в семейство на строители и решението да се развивам в тази сфера не беше трудно. Завършил съм професионалната строителна гимназия „Христо Ботев“ в София с профил пътно строителство, а след това продължих професионалното си образование във Ваймар, Германия отново със същата специалност. Пътен строител по професия и призвание!

За каква София работя?

Работя за достъпна, красива и подредена София. Град, в който всеки се придвижва свободно и безопасно, а най-уязвимите и трудноподвижни хора от нашето общество не са затворници в домовете си. 

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Край на РемонтНаРемонта и качествено развитие и промяна на градското пространство, в което да има място за всички;
  • Прилагане на мерки за пасивна пътна безопасност и създаване на зони с успокоен трафик;
  • Създаване на единен градски стандарт за материали и строителни процеси, които да се използват при всеки ремонт в София.

Нека ти разкажа повече за себе си

Много обичам реда и искам да живея в град, който всички заслужаваме – красив, подреден и жив, град. Място, което се вслушва в хората и прави животът им по-добър. Вече четири години съм част от екипа на Спаси София и съм имал възможност да работя по едни от най-големите корупционни разкрития, които са станали публични. Смятам, че личният принос на всеки един от нас е изключително значим и необходим, за да се промени мястото в което живеем и израстваме, защото то възпитава и развива чувството за справедливост и ред в подрастващите.

Визия 

Всяка промяна може да е плашеща и точно заради това вярвам, че трябва да има директната и пряма комуникация с всеки един човек независимо в коя част на града живее той. 

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.