Силвия Савова

Еколог по образование/Предприемач и инициатор на промени по душа

Какво искам да променя в София:

Искам София да е по-зелена и по-чиста. Искам потенциала на града, във всяко направление, да се използва възможно най-умно и мъдро.

Професионална биография

Бакалавър съм по Екология с втора специалност Бизнес. Завърших и магистратура с фокус Бизнес софтуери. Винаги съм съчетавала работата и ученето с добоволчество в НПО сектора. Работният ми опит е в бизнес организации в отдели по продажби, управление на процесите и такива с фокус устойчиво развитие. 

През последната година се включих в няколко последователни академии по предприемачество, от които стартираха бизнес проекти, които в момента развивам.

Щастлива съм от избора си да се развивам и живея в София, но искрено искам да сме по-организирани като общество и да подобрим града си, защото всички сме заедно в този град и това е нашата среда.

За каква София работя?

Искам да разрешим злободневните проблеми, да се фокусираме върху потенциала на града и да го превърнем в град, с който се гордеем и който отговаря на нуждите, вижданията и амбициите ни като общество.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • София – спа и балнеолечебна дестинация или „малката Будапеща“ – за мен ще е сбъдната мечта да се радваме на минералните си извори в техния пълен потенциал. 
  • Витоша – предпочитан избор за спорт и туризъм – защото планината е до нас. Колкото и столици да съм посетила, винаги съм си мислила колко малко от тях имат планина наблизо и колко възможности носи тя.
  • Зеленина в града, включително на тераси и покриви – искам да има зеленина в кварталите, по възможност и върху обществените покриви и тераси на сгради като училища, болници и общини.

Нека ти разкажа повече за себе си

Родена съм в Димитровград – град, който е планиран от урбанисти. Имах прекрасно детство, даващо ми свободата да играя с часове навън с децата. Избрах да дойда в София и си създадох среда от невероятни хора. Аз съм предприемчив млад човек, който винаги се опитва да подобри сегашната ситуация към нещо по-добро за всички замесени. Приятелите ми ме определят като инициатор на промени и казват, че смесвам работата и удоволствието, защото винаги съм активна в нещо, което ме пали. Аз се определям като щастлив човек, защото имам свободата да се развивам и да работя върху теми, проблеми и каузи, за които се будя с желание за действие.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

София да е достойна европейска столица.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.