Самуил Костов

Търговски директор

Професионална биография

Натрупаните през годините знания и опит ми помогнаха да развия семейния бизнес в сферата на индустриалното строителство. Вече имам близо 15 години опит в организирането и следенето на процеси за изграждане на производствени предприятия из цялата страна. Успявам успешно да ръководя екип от над 30 души. 

Успешно се справям, както с изискванията на клиентите, така и с оптимизирането на процесите. Отговарял съм за разработването и внедряването на няколко иновативни модела, разработени от мен и екипа ми. Занимавал съм се и с проекти, свързани с европейско финансиране. Именно работният процес, който ми дава възможност за непрекъснато пътуване, запознаване с нови хора и различни идеи, ме кара да искам да променя облика, живота и професионалния климат в столицата ни.

За каква София работя?

София е център на икономическата и бизнес дейност в България, като има всички възможности и фактори да стане дори бизнес център на Балканите. Тук се намират множество национални и международни компании, а и има непрекъснати запитвания и идеи за нови инвестиции. Предлагат се възможности за кариерно развитие в множество сектори. В града има и наличие на стартъп екосистема, като Столична община е нужно да насърчава предприемачеството и бизнес иновациите, за да създаде добър бизнес климат за инвеститори и предприемачи. Това е и моята лична мотивация да работя за нашата столица. 

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Повишен контрол за качество на извършените ремонти, възложени от Столична община
  • Дигитализиране на всички услуги, предоставени от Столична община и общинските дружества
  • Повече спортни площадки и зони за отдих и социален живот.

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм и израснал в София, завършил съм първа немска гимназия през 2006 г. Продължих образованието си в България и завърших икономическа специалност в УНСС, гр.София. Учих по обменна програма една година в университета на град Гьотинген, който е един от най-престижните в Германия.

ВИЗИЯ/МЕЧТА

София да стане един мечтан град за живеене, предлагайки едновременно динамична градска среда, така и паркове за отдих и спокойствие. Гражданската общност да е дружелюбна и толерантна и столицата ни да се отличава със своята  приятелска и гостоприемна атмосфера.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.