Радостина Колева

Юрист

Какво искам да променя в София:

Развитие на колоездачното придвижване в града, достъпност до планините около София, създаване на условия за спорт и съответно повишаване на броя спортуващи в града

Професионална биография

Завършила съм бакалавър по Право във Франция, както и две магистратури – една по Банково и финансово право. Професионалната ми кариера започна в Страсбург, Франция, в регионален център за работа с корпоративни клиенти в банка „Société Générale” и продължи като финансов юрист в седалището на банката в Париж. Там работех по преговорите и договорите, свързани с финансирането на различни публични и частни проекти.

Когато се преместих в София, с мен се свързаха от американската фирма Cargill, в която от две години работя с растящ екип от юристи върху различни типове договори, свързани с бизнеса на фирмата в Европа и САЩ.

За каква София работя?

Моята мечта е София да предоставя възможност за достоен и спокоен живот на жителите си. Чистият въздух, зеленината, спортът на открито и планината са критериите, според които определям качеството на живот в един град. Потенциалът на София като туристическа дестинация са невероятно предимство, което обаче не бива използвано докрай. Иска ми се децата ни да могат да живеят в София, която прави живота им по-лесен и щастлив. За тази цел е необходимо да се правят дългосрочни планове, имайки предвид необходимостта от постоянно развиващ се град, следващ динамиката на модерните иновации и нуждите, но и желанията на гражданите.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Създаване на условия за използване на велотранспорта като начин на придвижване в града
  • Софийския маратон – с хубав маршрут и истински празник за целия град и всички столичани – бегачи или не
  • Повече спортни събития в София и планините около нея и с по-широк спектър, за да обхващат и т.нар. „алтернативни спортове“

Нека ти разкажа повече за себе си

Израснах в Лозенец, в семейство на журналист и юрист, а летата прекарвам на къмпинг по Черноморието. Докато живях в Париж се запалих по бягането и колоезденето, а професионалната ми среда ми позволи да се докосна и до ветроходството, по-конкретно в Марсилия.

Вятърът все пак ме отвя обратно в София където животът ми ври и кипи с пълна сила между семейството, работата, грижата за хора в неравностойно положение, благотворителните куизове и спортни събития. Смея да твърдя, че с нестихващата си страст към спорта заразявам хората около себе си и паля искрата на желанието за активно ежедневие като средство да се води по-здравословен, щастлив и пълноценен начин на живот.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

София – град с чист въздух и здрави и щастливи жители, благодарение на средата, в която живеем.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.