Петър Петров

Икономист

Какво искам да променя в София:

Градската среда, транспорта и паркирането

Професионална биография

Завършил съм „Икономика на търговията“ в УНСС и магистър по „Управление на сигурността“ в International Business School Sofia с насоченост към анти-тероризма, разузнаването, глобалните заплахи и защита на критичната инфраструктура. Работил съм в застрахователно дружество, банка и мултинационална компания. В момента съм радостен, че имам възможността да работя по една от специалностите си и да помагам в развитието на търговския отдел на българска фирма.

За каква София работя?

Винаги съм обичал да се разхождам пеша из София и да наблюдавам сградите, паметниците, зеленината. За съжаление, все по-често се сблъсквам с разбити тротоари, неправилно паркирали коли, дупки по улиците, презастрояване, задръствания, мръсен въздух. София трябва да стане по-зелен и уреден град и това е една от моите цели и мечти. Затова искам да допринеса към развитието на града в икономическо отношение – привличане на инвестиции и туристи, придобиване на по-голям ресурс за облагородяване на София и просперитет на гражданите като резултат от всичко това.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Оптимизирането на паркирането чрез премахване на изоставени автомобили и изграждане на нови паркинги
  • Мръсния въздух
  • Презастрояването

Нека ти разкажа повече за себе си

Живял съм в 5 различни квартала на София (Център, Свобода, Банкя, Люлин и Стрелбище). Затова смея да кажа, че познавам София сравнително добре. Сблъсквал съм се с много проблеми из целия град и не се примирявам лесно с нередностите.

Освен това съм голям спортен запалянко, музикален любител и обичам събиранията с приятели.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да помагам на хората да водят по-добър и по-приятен начин на живот в София.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.