Мила Вятрова

Икономист

Какво искам да променя в София:

Стимулираща бизнес среда, прозрачно управление, красив и достъпен град

Завърших Американския колеж в София и записах бакалавър по „Бизнес икономика“ в Англия. След дипломирането си работих като младши анализатор за една година в България. По време на разгара на световната финансова криза заминах да уча магистър в Лондон. В момента работя в семейната ни компания, която се занимава с производство на храни, покрай която имах възможността да придобия много опит и допълнителни квалификации.

През годините съм реализирала множество бизнес идеи и проекти, а наскоро осъществих и една своя дългогодишна мечта – да запиша архитектура.

За каква София работя?

Вярвам, че всеки от нас е отговорен за средата, в която живее. Това е причината да се запиша като доброволец в Спаси София. Искам моят град да управлява ресурсите си независимо и целесъобразно и да осигурява една спокойна, уредена, чиста и красива среда на гражданите си.

В екип Икономика работим за балансирано и законосъобразно изготвяне на общинските бюджети, за кръгова икономика, повече автономност на районните кметове, както и за повишаване на ефективността на общинските търговски дружества и предприятия.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Общинско насърчаване на устойчиви бизнеси
  • Прозрачно управление: лесен достъп до общински данни и информация
  • Единно управление на общински сграден фонд

Нека ти разкажа повече за себе си

Близките ми ме познават като деен, борбен и непримирим човек, който постига целите си. Живея със страст към работата, живота и хората около мен. Имам широк кръг от интереси от спорт до изкуство.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Моята мечта е да живеем в толерантно и справедливо общество. Вярвам, че това може да се изгради със силно гражданско самосъзнание, чрез поемане на лична отговорност от всеки един от нас.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.