Мила Методиева

Зъболекар

Какво искам да променя в София:

Здравеопазване, околна среда, философията на рециклиране на отпадъци

Професионална биография  

Все пак денталната медицина остана във фокуса на моите мечти за професионално развитие. Завърших дентална медицина в Медицински университет София през 2020 г.
През 2018 г. изкарах обмен в Първи московски държавен медицински университет „И.М. Сеченов“. Към момента практикувам професията си в частна клиника заедно с моите родители, които също са стоматолози. Член съм на Български зъболекарски съюз.

За каква София работя? 

Родена съм през 1994 г. в Люлин. През 2013 г. завърших 133 СУ „Александър С. Пушкин“ с профил руски език. Там изкарах един от най-високите резултати на изпит на тема Европейска политика, благодарение на което бях един от учениците, които посетиха Европейския парламент в Брюксел. Още тогава в мен се роди интересът към Европейски политики и желанието да ги прилагам по-успешно в България.

Работя за здрава, чиста и красива София. За София с по-чист въздух за дишане, здравно осведомени и ангажирани граждани, посещаващи с желание семейния си лекар и стоматолог. С чисти и поддържани диагностично-консултативни центрове, повече и по-широки профилактични прегледи, контрол за редовната ваксинация в училища и детски градини. 

3 конкретни казуса, които искам да реша 

  • Модерни, ремонтирани и работещи ДКЦ-та
  • По-добра профилактика на общата и дентална медицина, здравна осведоменост
  • Чист въздух, задължително разделно събиране на отпадъци

Нека ти разкажа повече за себе си

Към момента живея и работя в столичния квартал Банишора. Обичам да пътувам в България и по света, да спортувам и да излизам с приятели. Имам интерес към екология, тенис и фехтовка.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Когато посещавам друг европейски град, да не си казвам „колко би било хубаво и при нас да е така“, а да си казвам „у нас е по-добре“.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.