Мариана Дойновска – Николова

Директор стратегическо развитие

Какво искам да променя в София:

Инфраструктура, околна среда, средата за развитие на децата

Професионална биография

Завърших Топлотехника в ТУ – София. Имах възможност да премина летни курсове в Техническите университети в Бордо, Франция и Тимишоара, Румъния.

Започнах работа по специалността в международна компания, но в началото на световната финансова криза закриха офиса в България, а аз се озовах в дирекция „Политики по изменение на климата“ на МОСВ и поех регулацията на квотите за емисии на парникови газове от ТЕЦ-овете в страната.

В момента съм директор стратегическо развитие и търговски операции за Централна и Източна Европа в корпорация, световен лидер в енергийния мениджмънт.

През всички години на кариерното ми развитие не съм спирала да работя като консултант по проекти в сферата на енергийната ефективност, възобновяеми енергийни източници и опазване на околната среда.

За каква София работя?

Искам да живея в град, който предлага удобства, спокойствие, уют, един истински дом. Искам София да бъде модел за подражание на столиците от Източна Европа. Намираме се в ерата на умните технологии, дигитализацията и иновациите във всички сфери на живота. Вярвам, че прогресът в околната среда, енергийната ефективност и възобновяемата енергия ще имат силен ефект върху развитието на града ни.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Чист град и чист въздух
  • Модерни и ефективни инфраструктурни проекти
  • По-добра среда за развитие на всички деца (включително и тези със специфични нужди), площадки, спортни комплекси

Нека ти разкажа повече за себе си

Имам син на 5 години и прекрасен съпруг, който ме подкрепя, балансира и е мой верен спътник във всичките ми приключения. Откакто имам семейство ценя времето прекарано с тях и се наслаждавам на спокойствието, което ми дават. Обичаме да се грижим за природата, да бъдем социално активни и да пътуваме възможно най-много.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.