Ивайло Жеков

Инженер по киберсигурност

Какво искам да променя в София:

Искам по-високо качество на живот

Професионална биография

В началото на професионалния ми път станах началник на отдел “Информационни технологии” в ИА „Главна инспекция по труда“, а впоследствие оглавих и дирекция Административно обслужване и ИТ. Работил съм по проекти, свързани със сертификация и защита на личните данни в държавната администрация. В момента работя в частния сектор като инженер по киберсигурност.

За каква София работя?

Във всеки квартал трябва да има еднакви условия на живот – качествена инфраструктура и обществени услуги. Това може да стане само чрез инвестиции в по-крайните квартали и по-добра видимост на работата на районните администрации, както и повече правомощия за служителите в тях. Искам да въведем различни системи за smart city като умно сметосъбиране и управление на трафика. Мечтая и работя за това градът ни да стане привлекателна дестинация за инвестиции и развитие на малкия бизнес.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Построяване на детска градина във Връбница 2
  • Подобряване и увеличаване броя на електронните услуги в СО
  • Решаване на проблема с паркирането в крайните квартали

Нека ти разкажа повече за себе си

Израснал съм в Люлин и завърших мрежовата академия на Cisco към НБУ. След това успешно придобих бакалавърска диплома по „Телекомуникации“ и специализирах в направление “Национална сигурност и отбрана” във Военна академия „Г. С. Раковски“.

Паралелно имах възможност да работя 7 години като лидер на екипа по сметоизвозване и снегопочистване на най-големия столичен квартал – Люлин. Там натрупах опит в работата с общината – видях отблизо дейността в сектора, опознах в детайли района, запознах се с проблемите на хората, които живеят там.

В свободното си време карам колело, играя футбол или шах. Като типичен инженер, обичам да поправям развалени уреди и пособия.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да направим София привлекателна за живеене и инвестиции.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.