Иван Солаков

Маркетинг експерт

Какво искам да променя в София:

Качеството на заобикалящата ни градска среда

Професионална биография

Завършил съм политология и социология в Англия, защото имах искрен интерес към обществото като институция и жажда за разбирането му: какви сили управляват обществения живот, какво кара обществата да се променят и развиват, как можем точно да знаем какви са обществените нагласи и при какви обстоятелства хората успяваме съзнателно да пишем историята си?След завършването се завърнах в родината, защото виждам, че както София, така и България, могат да бъдат много по-чисто, справедливо, толерантно и прозрачно място.

Работил съм в редица граждански организации, клуб за дискусии и свободни дебати и други. Не съм от хората, които смятат, че можем да живеем необезпокоявано и да оставим друг да поеме грижа за проблемите ни. Вярвам, че без активна гражданска позиция, не можем да се надяваме на промяна към по-добро.

За мен политиката трябва да бъде постоянен процес на конструктивен диалог в обществото, на търсене на консенсус и на учене от опита си – както личния, така и от и колективния опит за една организация.

За каква София работя?

Мечтая София да се превърне в приветлив и удобен град с добро управление, поддръжана инфраструктура, качествено образование, достъпни обществени услуги, чист въздух и уважавани културни институции. Нуждаем се от правилно градоустройство, наред с честно местно управление, което да инвестира в полза на повишаването на жизнения стандарт и качеството на живот.

За мен би било гордост да оставя своя принос към общото благо на София.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • София да стане град ‚на‘ и ‚за‘ хората
  • Проблемът с мръсния въздух
  • Презастрояването и драстичните различия в живота по районите на София

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм в София през 1993 г. и израснах в кв. Иван Вазов. Винаги съм обичал този град и виждам явната промяна в него от детството ми досега – както за лошо, така и за добро. Искам да приложа знанията, енергията и непреклонността си за това да върнем баланса в развитието на града и да се уверим, че София остава вярна на мотото си, че не само расте, но и се подобрява.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.