Христомир Семков

Какво искам да променя в София:

Лошата инфраструктура, работата „на парче“ и липсата на чистота навсякъде около нас.

Професионална биография  

Завърших специалност Икономика на транспорта в УНСС. Още като студент започнах почасова работа в международна компания, развиваща софтуер за управление на разходи (дигитализиране на информация от счетоводни документи) и вече 10 години работя за същата компания. Прогресът ми до мениджър на проекти през тези години ме научи, че лоялността и желанието за развитие винаги се оценяват и дават възможност да растеш и да получаваш нужното уважение от работодателя. Управлявам различни процеси: икономическо и финансово прогнозиране и планиране,  анализиране на данни, управление на различни екипи, обучения, презентации и проучвания на бизнес казуси. 

За каква София работя? 

Искам София да реализира потенциала, който има: да бъде притегателен туристически център за зимни спортове поради близостта на Витоша, да стане балнео- и уелнес дестинация заради минералните извори и да заеме мястото си като исторически и културен център за Източна Европа заради богатата си история. София трябва да се развива и да бъде център за инвестиции с привлекателна бизнес среда. Работя, за да се подобри качеството на инфраструктурата за хората в града: проходими и достъпни тротоари, улици без дупки с умни светофари, приоритизиращи градския транспорт, изграждане на рингови булеварди и свързана мрежа от велоалеи и изграждане на многоетажни и буферни паркинги за решаване на проблема с паркирането. От основно значение е и осигуряването на достатъчно места в яслите и детските градини за всички деца на София.

3 конкретни казуса, които искам да реша 

  • Инфраструктура, нови пътни артерии и паркинги
  • Красива градска среда, в която човек да си почива и предвижва безопасно
  • Източен парк и парк Въртопо

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм в град Плевен, но вече 15 години живея в София. За мен София е втори роден град – тук създадох семейство и много приятелства. От малък обичам да спортувам като футболът е моята страст и до днес. В свободното време обичам да пътувам из страната и да се наслаждавам на прекрасната ни природа. Посещавал съм страни в Азия и Европа и съм впечатлен от различните култури. От близо 2 години съм горд баща, като се старая максимална част от времето си да прекарвам с прекрасната ми дъщеричка.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Положителна промяна за нашия град, в който децата ни да живеят в уредена градска среда.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.