Христофор Начев

Юрист

Какво искам да променя в София:

Кърпените, опасни и грозни улици и пътища, разбитите тротоари, мръсните и занемарени подлези.

Професионална биография

Завършил съм  Право в Софийския университет  „Св. Климент Охридски“, а след това  втора магистратура, по икономика– специалност „Интелектуална собственост и бизнес“ в Университета по национално и световно стопанство.

Професионалният ми път като юрисконсулт започва в  ПРОФОН – Дружество за колективно управление на правата на артистите-изпълнители и продуцентите на звукозаписи и музикални видеоклипове. Юридическа професия и процесуално представителство упражнявах в застрахователна компания. Водил съм занятия по авторско право и сродните му права в специализирано музикално училище. В Патентно ведомство на Република България работата ми беше свързана с административнонаказателни производства по повод търговски марки и обекти на индустриална собственост.

За каква София работя?

София да съхранява и развива градската си среда. Да е истински зелена столица, с повече зелени пространства, градини и паркове. Тротоарите да са здрави и сигурни, а подлезите да са приятни  и интересни. София може да има и развито покривно озеленяване, по примера на много европейски градове – с градини, барбекюта, люлки, барове и пространства за игра. Градският транспорт да увеличава предлаганото качество и възможности за превоз.

Усилията ми са насочени към работа за София, с която софиянци да се гордеят и която да е за пример за другите български градове и да впечатлява чужденците.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Реновиране на подлези – тяхното почистване, обезопасяване, изрисуване изграждане на нови видове обществени пространства;
  • Водните богатства на град София – по примера на Страсбург и Будапеща да се развиват туризмът и спа туризмът;
  • Внедряване на иновации и дигитални подходи при управлението на града.

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм в гр. София. Киноман съм, интересувам се и от пътешествия, модерни технологии, хората и новите възможности. Обичам да тренирам, да слушам аудиокниги, да чета книги, а също и комикси, списания. Ценя задълбочените разговори и смелите предложения, които да се реализират на практика. Изпитвам обич към родината и към гр. София.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Градът и кварталите му да станат много по-добри места за живеене, да осигуряват повече възможности за развитие за хора от всички възрасти.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.