Христо Копаранов

Адвокат

За каква София работя?

Казвам се Христо Копаранов. Основната сфера на експертиза, в която съм натрупал богат опит, е защитата на свободната икономическа инициатива и ефективната пазарна конкуренция. Там ще бъдат насочени и усилията ми – за развитието на София като партньор на бизнеса. По-конкретно, ще се посветя на подобряване на условията на търговска дейност в услуга на гражданите, както и ще работя за столица, където съществува ефективна конкуренция – както при възлагане на обществени поръчки, така и за Общината като прозрачен участник на пазара.

Защо мога да го направя?

Винаги съм знаел, че искам да посветя живота си на правото и справедливостта. Завърших специалност “Право” с пълно отличие в Софийски университет и започнах кариерата си в Комисия за защита на конкуренцията, където имах възможност да бъда активен участник създаването на съвременното българско конкурентно право. Работил съм в Комисия за регулиране на съобщенията като участвах в ръководството на първите пазарни анализи на телекомуникационните пазари и натрупах богат административен опит. Участвал съм в работни групи по подготовката на законодателни промени, включително и разписването на новия Закон за защита на конкуренцията и промени в Закона за електронните съобщения.

Понастоящем ръководя практиката по „Конкурентно и потребителско право“ в адвокатска кантора, в която съм съдружник. Работата ми винаги е била насочена към това да се изгради и защити ефективния бизнес, който да е в съответствие с регулаторните изисквания и обществения интерес.

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм в края на 70-те години на миналия век по време на късния социализъм. От дете имам домашни любимци, като в момента се грижа за лечението на тежко пострадало коте. Имам крайна нетърпимост към всяко насилие над животни и се старая да помагам на организации, грижещи се за животни. Важно направление в работата ми като юрист е и защитата на човешките права – посветил съм се на борба за равенство в правата и преодоляването на всякакви форми на дискриминация.

Хобитата ми са свързани със спорта. Обожавам планината и се опитвам да съм навън, когато мога. Не съм от хората, които внезапно развалилото се време или умората ще откажат малко под върха. Отскоро съм особено запален по бягането – както планинско, така и шосейно и имам пробягани няколко пълни маратона, както и няколко планински ултра-маратони. Всяка събота бягам по пет километра на организирани групови бягания.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.