Христо Христов

Софтуерен консултант

Професионална биография

За каква София работя?

Казвам се Христо Христов. Тъй като имам богат професионален опит по внедряване на нови процеси искам София да превърне в умен град, чрез създаване на система с “умни” датчици. Използвайки най-модерните технологии, можем да оптимизираме сметосъбирането, управление на трафика, градския транспорт и напояването на зеленината, така че всички да пътуваме по-бързо и да живеем по-добре.

Време е и администрацията да навлезе в 21-век и да имаме истински дигитална община. Мои приоритети са централизирането на е-услугите, подобряване на приложението Call Sofia и осигуряване на лесна достъпност до електронните услуги. Ще работя за създаване на дигитални центрове за услуги за гражданите – физически офиси, в които да бъдат предлагани цифрови услуги и необходимото техническо оборудване на терминали за самообслужване.

Защо мога да го направя?

Завършил съм Финанси в НБУ, но имам над 8 г. практически опит в софтуерното консултиране. Това включва пълен цикъл на имплементация на SAP ERP и S/4 HANA системи, администриране на проекти и координиране на екипи, както и опит в интеграцията на SАP с други системи.

Участвал съм в реализирането на ERP системи в над 15 различни компании – в това число държавни, общински и концесионирани от общината предприятия. Сблъсквал съм се с най-различни казуси за дигитализиране, оптимизиране и интегриране на различни процеси и системи, както и имплементирането на съвсем нови процеси и процедури с цел ефективна работа на компаниите. С работата ми през тези години добих знанията и уменията, разбрах какви са хроничните проблеми в държавните организации и знам как да ги оптимизирам и направя ефективни и прозрачни.

Нека ти разкажа повече за себе си

Живея в кв. Кръстова вада заедно с моя син и съпруга и всекидневно ми се налага са преодолявам препятствията на инфраструктурата в района. Затова от 5 г. съм активен в подобряване на района, като участвам в обществени обсъждания, комуникирам с районната администрация и търся начини за решение на проблемите.

Свободното време прекарвам със семейството си. Обичам да играя тенис, да карам ски, да пътувам и опитвам вкусна храна. 10 г. съм бил професионален футболен съдия на детски, младежки и мъжки футболни мачове в областните аматьорки нива. Фен съм на английската висша лига, като моят отбор е Манчестър Юнайтед.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.