Христина Милъшан

Мениджър Човешки ресурси

Какво искам да променя в София:

Искам София да бъде пример за иновации, забележителна архитектура и с коледна украса, която привлича туристи от целия свят.

Професионална биография

Завърших бакалавър по Европеистика в Софийски Университет. По време на следването си започнах работа като сътрудник при един от депутатите в Европейския Парламент, където изготвях политически анализи и давах предложения за изменение в законодателни документи. След това бях заета в сферата на човешките ресурси, а впоследствие завърших и магистратура в областта.

През 2017 г. започнах работа във Великобритания, но скоро любовта към София и моите близки ме мотивира да се върна тук и до ден днешен съм щастлива, че го направих. В момента съм HR Business Partnership Lead в голяма компания в сферата на информационните технологии.

Какво искам да се промени в София?

Искам София да стане една истинска модерна европейска столица, която се гордее със своята история, пази своето историческо наследство и се грижи за своите сгради. Боли ме като гледам как паметници на културата и къщи, съхранили духа на една отминала епоха, западат, а на тяхно място се строят грозни мастодонти.

София може да бъде културен център, който привлича туристи от целия свят, има добра инфраструктура, удобен градски транспорт и чист въздух. Искам да живея в столица, която всеки ден ще ме изненада с нещо ново и красиво и носи усмивка на жителите си.

Станах част от Спаси София, защото припознах себе си в каузите на организацията – истинска коледна украса, регулиране на пиротехниката по празници, по-добро осветление в кварталите и стопиране безразсъдното харчене на общинския бюджет. Вярвам, че със съвместни усилия можем да постигнем всичко това.

Нека ти разкажа повече за себе си

Родена съм в София през 1990 г. Обичам да пътувам и да опознавам света. След следването ми в Маастрихт по програма Еразъм, станах доброволец в Erasmus Student Network и помагах на чуждестранните студенти да се чувстват като у дома си в София. Тогава се разви и желанието ми да помагам градът ни да се превърне в по-приятно място за живот. Обичам да се срещам с нови хора, да уча езици и да черпя вдъхновение от тях.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Искам да помогна на София да се превърне в истинска модерна европейска столица.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.