Галин Пенков

Мениджър администриране на база данни и управление на процеси и системи

Какво искам да променя в София:

Качеството, контролът и поддръжката при всяка една дейност

Професионална биография

Скоро след завършване на бакалавър „Финанси“ в УНСС разбрах, че финансовите институции и работата в тях не са моето мечтано поприще. Това ме отведе в Абу Даби, където прекарах една година, но осъзнах колко много ми липсва България и всичко свързано с нея. Завърнах се в страната и станах част от международна компания, а след една година се присъединих към настоящата си компания, от която съм част вече над 7 години. Тук придобих „зелен колан“ за Lean Six Sigma методологията, която определя стъпки за измерване, анализ, подобрение и контрол на процеси. Продължавам да развивам уменията си в анализ на информация, комуникация при промени и стандартизиране на комплексни задачи. През 2020 завърших магистратура „Аутсорсинг, проекти и компании“ в Софийски университет.

За каква София работя?

Искам София да бъде град, в който проектите са изпълнени качествено. И това не трябва да е валидно само към ремонти на градската среда, но също и за дигиталните проекти. Създаването на база данни, сайт, апликация и подобни трябва да е свързано с последващо развитие, съобразено с обратната връзка на потребителите. Дали е детска площадка, която трябва да се пребоядиса две години след изграждането й, или апликация, която трябва да се актуализира за по-добро преживяване на потребителя, това са аспекти, които са дълго време игнорирани в управлението на София. Искам качеството да стане основен критерий в действията на общината, а последващите подобрения и дългосрочна поддръжка да бъдат част от всеки един проект, изпълнен в града ни.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Всеки разход на общината да се извършва по ясни критерии за качество, които отговарят на съответните стандарти в сферата
  • Всяка дейност, финансирана с обществени средства, да бъде контролирана от експерти и нарушенията да бъдат пропорционално санкционирани
  • Всяка обществена поръчка да има бюджетирана поддръжка след изпълнението за адекватен период от време

Нека ти разкажа повече за себе си

Обичам да прекарвам свободното си време в активни почивки – спокойният ден на плажа да завърши с волейбол или пък след угощението с родопски гозби в планината да последва дълга разходка в гората. През лятото наблягам на футбол в свободното си време и погрешно на всеобщото мнение, вратарите са доста заети на терена. Последната ми спортна страст са ските. Започнах да карам преди 2 години и сега нямам търпение българските върхове да се заснежат, да натоваря екипировката и да се насладя на свободата и гледката от високо.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

София да бъде град за хората и да бъде давана за пример в други европейски градове с постиженията си.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.