Емилия Ангелова

Предприемач

За каква София работя?

Искам София да е истински зелен град, в който иновациите са основен двигател на икономическия растеж и благосъстоянието. Стандарта на живот върви ръка за ръка и с възможността за качествен и здравословен живот сред облагородена, чиста и човешка среда.

С тези теми съм се занимавала професионално през последните седем години и по-важно – в които искрено вярвам. В Общинския съвет трябва да има повече практици, а не само политици. Щом говориш за иновации, то би следвало да си имал досег до тях в лично качество. Освен като основател, самата аз съм била в ролята на инвеститор, консултант, както и ментор на иновативни компании.

Основната ми мотивация е да допринасям със знанията и страстта си за по-добър живот на възможно повече хора!

Защо мога да го направя?

Професионалните ми ангажименти ме заведоха къде ли не – Мюнхен, Милано, Лондон, Виена, Загреб, та дори и в Москва. Бях част от Leveraged Finance екипа на Bank Austria, където отговаряхме за финансирането на инвестиции между 200 млн. и 2 млрд. Евро.

След като се върнах в София бях оперативен директор на MOVE.BG – платформа за устойчиво развитие и обществена промяна. Освен с управлението на фондацията се занимавах с проекти, свързани с устойчивост и зелени иновации.

През 2019 г. стартирах и собствена консултантска фирма – Емпакт, а преди година станах съ-основах и на стартъп в сферата на кръговата икономика – TerraLife Solutions. Превръщаме хранителния и зелен отпадък в биологична тор, богата на полезни микроорганизми, с което искаме да намалим използването на химически пестициди в храните.

Нека ти разкажа повече за себе си

Родена съм в Дианабад през 1989 г. С отличен успех от Немската гимназия и едно разбито сърце, заминах да уча в Ludwig-Maximilians-Universität в Мюнхен, където завърших бизнес администрация и финанси. Причината да се върна в София (и изобщо да не мисля да се местя) са възможностите за развитие, които откривам тук.

Бях запален скиор, сега съм се отдала на занимания като йога и пилатес. Далечните приключения с приключенски характер са ми страст – палатки и мачете през джунглата, а не all inclusive хотел! Била съм на четири континента и не ми омръзва!

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.