Емил Бранчевски

Хирург

Какво искам да променя в София:

Организацията и качеството на медицинска помощ

Професионална биография

Казвам се Емил Бранчевски. Следвал съм медицина в София и по това време започнах да осъзнавам дълбоките проблеми, притискащи столицата. След като се дипломирах като лекар, заминах за Германия. Между 2015 и 2022 г. проведох специализацията си по хирургия и продължих професионалното си усъвършенстване с магистратура по здравна политика и здравен мениджмънт.

От 2019 г. съм част от екипа на международния обучителен център по минимално инвазивна хирургия в Хановер, Германия и съм зам.-ръководител на международно-сертифицирания център за коремна хирургия към същия институт.

Съавтор съм в няколко научни публикации и презентации на научни медицински конгреси.

За каква София работя?

Още в първите години на Спаси София, идентифицирах организацията като носител на нов тип мислене, както и на работещи решения за преодоляването на тежките проблеми на столицата. За съжаление, софийското здравеопазване носи със себе си хроничните проблеми на националната здравна система, а лошото управление на този голям ресурс в последното десетилетие направи нормалното му функциониране почти невъзможно. Идентифицирайки тези проблеми и имайки опит от първо лице с тях, през 2019 г. заедно със д-р Светлозар Цветанов основахме един от първите тематични екипи на организацията – екип „Здравеопазване“, решени да поправим тези грешки.

Основната ми мотивация е със знанията и страстта си за по-добър живот да помогна българите да бъдем по-здрави и да живеем по-дълго време. Искам София да е град със здравословна среда на живот, в който столичани разчитат на висококачествена и достъпна общинска здравна грижа.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Засилено участие на общината в превенцията на социално значимите заболявания
  • Повишаване здравната култура и общото здраве на населението
  • Светкавичен достъп до спешна медицинска помощ и равномерен достъп до денонощни аптеки

ВИЗИЯ / МЕЧТА

София да бъде град, където високият стандарт на живот върви ръка за ръка с дълга продължителност и качество на живот.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.