Елина Узунова

Преподавател и HR manager

Какво искам да променя в София:

Oтношението на хората и институциите

Професионална биография

Завърших Софийския университет, Английска филология. Следването ми беше интересно, особено хуманитарните предмети, които ме отведоха към мисли за човека, социума и отношенията в него. Работих в образователния сектор 15 г. и ръководех успешен екип от 15 преподаватели.

След това дойде време за ново предизвикателство – записах следдипломна програма по Управление на човешките ресурси, което отвори нов прозорец за мен – програма в сферата на човешките ресурси CIPD в Лондон и работа като мениджър човешки ресурси.

Животът ме заведе и в Париж, където се върнах към преподавателската професия и започна моята доброволческа ангажираност. Около 5 г. бях програмен директор на културната организация WICE, ръководена от доброволци от цял свят. Признавам си – голямо удовлетворение е да си лидер на успешен екип от високообразовани хора с различни култури, етноси и възрасти.

Връщайки се в София реших, че ще помагам за интегрирането на по-различните в българското общество. Започнах като доброволец във фондация ХЕСЕД, която специализира във въвеждането на нов подход за успешно интегриране на ромската общност у нас. Работих и в Тръст за социална алтернатива, където оказват подкрепа за намаляване на бедността и преодоляване на пропуските в образованието на хората от икономически уязвимите групи.

За каква София работя?

Бих желала София да бъде управлявана прозрачно от професионалисти, а корупцията да е сведена до минимум. Градът да е удобен и за хората, инфраструктурата да е с мисъл за столичани, институциите да са дигитализирани, чиновниците да са в услуга на гражданите и да има повече естетика в градската среда.

Нека ти разкажа повече за себе си

Уважавам желанието, ентусиазма и действията на хората в Спаси София за промяна на нашия град. Давам си сметка, че постигането на целите, които сме си поставили не е лесно, особено за организация съставена от доброволци. Въпреки това, винаги е по-добре да сме граждански активни и да изразяваме открито идеите си, а и несъгласията с практики, които не отговарят на професионалните стандарти и не са в полза на обществото.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.