Диляна Чоролеева

Финансов мениджър

Какво искам да променя в София:

Липсата на отговорност

Професионална биография

Завърших Международен бизнес и мениджмънт в Aston University, Великобритания. Изкарах магистратура по Финанси и инвестиции от Rotterdam School of Management, Нидерландия.

Професионалният ми опит е свързан с внедряването и управлението на финансови процеси. Занимавала съм се с фактуриране, прогнозиране и анализ на приходите в международна компания. С много усилия и желание изградих екип, който благодарение на своите добри практики и професионализъм, прерасна в регионален хъб.

Едно от най-големите предизвикателства, с които съм се сблъсквала, бе внедряването на нова за българския пазар ERP система, която трябваше да адаптираме както към бизнес модела ни, така и към местните счетоводни стандарти. Интересът ми към дигиталната революция и новите бизнес модели, които създава, пък ме доведоха на настоящата ми работа, където отново се занимавам с управление на финансови процеси.

За каква София работя?

Високият стандарт на живот и спокойната среда в София не могат да се случат без добра подготовка, анализ и ясно разписани стъпки. За да се развива и достигне потенциала си, София се нуждае от добре планиран бюджет, който да стъпи на стабилни и предвидими собствени приходи. Време е градът ни да заработи активно в посока значително повишаване на събираемостта на глоби и санкции от страна на отговорните за това структури, както и да управлява собствеността си на пазарен принцип, чрез прозрачни конкурси. Привърженик съм на децентрализацията на местно ниво чрез овластяване на районните администрации.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Липсата на нощен градски транспорт
  • Липсата на паркинги в кварталите
  • Разделното събиране на отпадъци

Нека ти разкажа повече за себе си

Родена съм в София през 1990 г. Завърших Американския колеж. Макар и да ценя високо времето, прекарано в чужбина, винаги съм знаела, че ще прекарам живота си в България.

Тук имаме всички предпоставки да живеем добре, стига да работим за това заедно. Принципът, който ме ръководи както в професионалния, така и в личния живот, е: не очаквай от другите да направят усилие, на което ти самият не си способен.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

„Аз съм оптимист. Всеки, който е заинтересован от бъдещето, трябва да бъде. В противен случай просто трябва да се застреля.” – Артър Кларк

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.