Деница Спасова

Графичен дизайнер

Какво искам да променя в София:

Да бъде град с грижа за всеки

Професионална биография

След гимназията заминах за САЩ, където учих бакалавър по графичен дизайн, изящни изкуства и история на изкуството в университета Дрексъл във Филаделфия. Следвах магистратура в Кранбрук (Cranbrook Academy of Art), Мичиган.

След като завърших образованието си, се върнах в родната София и започнах да работя за себе си. Имам експертни знания и компетенции като дизайнер и организатор на събития. През годините съм работила за много и различни клиенти, като съм реализирала различни проекти – от откривания и събития с над 1000 гости, до дигитални рекламни кампании, печатни продукти, лого дизайн и други.

За каква София работя?

За мен средата, в която живея, е изключително важна и мечтая тя да бъде релевантна на другите европейски държави и тези отвъд океана. Искам редът да бъде стандарт и тук.

Като майка се сблъсках лично с проблема с изплащането на компенсации, тъй като детето ми не беше прието в детска градина. В момента процесът е тромав и често ощетяваш. Аз ще работя активно за намиране на решение.Тези пари се полагат на всяко дете, гражданин на София, чиито родители внасят данъци, и всички схеми трябва да бъдат прекратени.

Не на последно място, за мен София трябва да бъде град, които предлага достъпна среда за детски и инвалидни колички. Подлезите и прилежащите към тях асансьори следва да работят в услуга на гражданите.

3 конкретни казуса, които искам да реша

  • Да се преосмисли цялата идея за компенсиране на децата, неприети в детска градина.
  • Премахване на незаконни паркоместа
  • Осигуряване на достъп на инвалиди и бебешки колички при подлеза на бул. Черни Връх и бул. Евлоги и Христо Георгиеви (под моста на влюбените).

Нека ти разкажа повече за себе си

Родена съм на “малките пет” през 1985. Завърших Американския Колеж в София през 2004 година. По време на следването си работих като асистент на артиста Jen Blazina и подготвях изложбите ѝ на различни места из Щатите. Животът в чужбина беше огромно предизвикателство, но и най-интересните и вълнуващи години в живота ми.

Много обичам да виждам красота около себе си. Аз съм творец, обичам визуалната комуникация и възприемам много през очите си. Грозотията, сивотата и мърлявщината могат да ме изкарат извън кожата ми. Другото, което ненавиждам, е несправедливостта и “двойният аршин”. Това е нещо, срещу което се боря ежедневно в живота си с каквито инструменти имам.

Обожавам да карам ски и се надявам скоро и Витоша да предлага високо качество на услугата.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да живеем в приветлив, уреден и чист град с грижа за всеки.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.