Дарко Соколов

ИТ консултант

Какво искам да променя в София:

Начина на управление в администрацията

Професионална биография

Завършил съм ТУ София, специалност Авиационна техника и технологии. Първата ми работа беше в call-център, където консултирах клиенти за сложните лицензи на Microsoft.

През последните 14 години минах през различни ИТ компании, като съм работил на позиции като Мениджър управление на проблеми, Ръководител екип на мениджъри, Консултант по проекти. Професионалният ми опит ме е научил как се създават и управляват различни мениджърски процеси, за да допринасят те за по-добрата организация на работата на ИТ инфраструктурата при големите компании.

За каква София работя?

Станах част от екипа на Спаси София след представянето на монтажен паркинг в Младост 4. Привлече ме желанието на екипа за подобрение в достъпността и организираността на квартала, както и отличният проект, който бяха направили и именно така смятам, че трябва да се управлява градът ни.

Паркирането е много сериозен проблем в София, в частност в Младост. Неговото решение води след себе си подобряване на проблеми като паркиране в зелени площи и тротоари и нерегламентирано паркиране по улиците. Изграждането на монтажни паркинги в кварталите за удобно паркиране, свободни тротоари, подредена градска среда и повече зеленина, е сериозна стъпка за решаване на изброените по-горе и облагородяване на кварталната среда.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Монтажен паркинг с нови места за удобно паркиране, свободни тротоари, подредена градска среда и повече зеленина
  • Подобряване на сметосъбирането и сметоизвозването
  • Запазване и реновиране на Източен парк и парк Въртопо

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм в град Кочани, Р. Северна Македония през 1984 г. В София живея от 2002 година – тук завърших висшето си образование, започнах кариерата си, създадох дом.

Домоуправител съм на входа, в който живея, от 4 години. Организирам инициативи за облагородяване на общите ни площи и различни други дейности – ремонтни, почистване и др., а един от най-големите успехи е, че съседите повярваха, че всички сме отговорни към общото ни благо.

Определям се като реалист, близките ме описват като оптимист. Вярвам, че с добра дума и общо усилие е постижимо много. Изключително комуникативен съм, обичам активния социален живот, дискусиите с приятели за технологии и политика, груповите спортове, пътуването.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Мечтая за организирана, достъпна, чиста европейска столица. Ще работя за добре изградена инфраструктура и зелени площи, ще мотивирам хората около мен да се борят за това.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.