Антон Душев

Държавен служител

Какво искам да променя в София:

Искам да не прилича на африкански провинциален град

Професионална биография

След завършването на Европеистика като бакалавър и Европейски изследвания като магистър в СУ, животът ме отведе в държавната администрация и по-конкретно в МВР, където работих почти 13 години. Там работих в сферата на безопасността на движението и на информационните технологии, координирах изпълнението на проекти, финансирани от фондовете на Европейския съюз, бях началник на секретариат.

В последните години от работата си там развих особен интерес в областта на облекчаване на административните процеси и обслужване чрез средствата на информационните технологии, т.н. „електронно управление“. В този контекст преминаването ми на работа през 2018 г. в Държавна агенция Електронно управление (сега – Министерство на електронното управление) беше възможно най-логичния ход на събитията.

За каква София работя?

Писнало ми е от нагласени обществени поръчки, изпълнявани с потресаващо ниско качество, от хаотично паркиране и движение, от преливащи кофи за боклук, от дупки по асфалта, от презастрояване… Желая подредена София. За добро или лошо предпоставка за нея е редът, а редът от своя страна се определя от писани правила за поведение. С опита си в администрацията и с афинитета си към юридическата тематика мога да допринеса за усъвършенстването на правилата за поведение, ergo реда, ergo – подредеността.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Центърът на София да не изглежда като след военен конфликт
  • Всички участници в движението по улиците да са спокойни за здравето и живота си
  • Градът, основан заради минералните си извори, да има много повече обществени чешми

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм в София през 1980 г. и през целия си живот съм живял близо до НДК. Любознателен съм и обичам да пътувам както из България, така и в чужбина, и да откривам нови интересни места. За качествена почивка на тишина се оттеглям на вилата си близо до София.

Обичам да слушам Eurodance и ранен барок.

ВИЗИЯ / МЕЧТА

Да оставим след себе си едно по-добро място за живеене – град, държава, планета.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.