Александър Динчев

Специалист киберсигурност

Какво искам да променя в София:

Да бъде модерен град за всички участници в движението

Професионална биография

Завършил съм специалност Молекулярна Биология в София, а след това продължих с магистратура по Биобизнес. Преди четири години рязко смених посоката и се насочих към IT сферата. В нея натрупах достатъчни знания в сферата на системната администрация. В момента работя като Senior SOC Team Lead, където менажирам екип от хора и водя разследване на инциденти в сферата на Информационната сигурност.

За каква София работя?

Искам София да е модерен и умен град, обединяващ ключови аспекти на успешна столица – градоустройство, озеленяване и добра инфраструктура, позволяваща всички участници в движението да се движат свободно. Използването на умни технологии не просто ще подобри живота на хората, но и ще допринесе за по-добра градска среда. Опитът ми в сферата на Информационните технологии може пряко да бъде приложен в интеграцията на тези системи и постигането на „модерна София от 21-ви век“.

Три конкретни казуса, които искам да реша

  • Задръстванията и прекалено големия брой автомобили – развитието на градския транспорт и интегрирането му със смарт приложения, даващи детайлна информация на ползващите ги, би позволило за намаляване на излишния трафик в София.
  • Повишаване на броя паркове в София – „Зелените дробове“ на столицата са изключително важни за поддържане на чистия въздух и създаване на места за отдих.
  • Презастрояването, което е пряко свързано с предишния казус – то води до унищожаване на зелените площи и нарушаване на визията за нормална градска среда. Урбанизацията е естествен процес за развитие на един град, но то не трябва да е за сметка на зелените площи.

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм в Плевен през 1988-ма година. Израствайки в град с множество проблеми, след преместването ми в София аз развих своето желание да бъда полезен за града ми и да работя за неговото подобрение. Смятам, че предстоящото модернизиране на София би довело до неминуеми реформи на местно в цяла България.

Хобитата ми са гледане на филми и сериали, както и писането. Едно от най-големите ми лични постижения е публикуването на книга. В момента подготвям втората от поредицата и се надявам скоро и тя да види бял свят.

ВИЗИЯ/ МЕЧТА

Да допринеса максимално много за изграждането на умна и прогресивна столица.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.