Това каза председателят на „Спаси София“ и водач на общинската листа на ПП-ДБ и „Спаси София“

„ГЕРБ е нашият основен конкурент на изборите, защото това е една от големите партии, а и от 18 години управлява София.“ Това каза в предаването „Денят на живо” по Nova News председателят на „Спаси София“ и водач на общинската листа Борис Бонев.

„Днешният избор на г-н Хекимян за мен повдига три основни направления на размисъл. Първо – виждам опит да бъде подновена фасадата, зад която ГЕРБ дерибейства, зад която има нагласени обществени поръчки, ремонт на ремонта, корупция, далавери, некомпетентност”, посочи Бонев. По думите на Бонев тази роля досега е играела Йорданка Фандъкова.

„Второто притеснително нещо, което ме кара да не мога да приема много насериозно тази кандидатура, е, че говорим за човек, който само преди седмица е бил извикан на килимчето в Банкя и г-н Борисов просто го е информирал, че ще бъде кандидат за кмет. Не виждам вътрешна, истинска мотивация, внимание и интерес към София”, допълни председателят на „Спаси София“.

Третият притеснителен факт, по думите на Борис Бонев, е, че „с тази кандидатура кампанията за София става заложник на чисто вътрешнопартийни – на ГЕРБ, интриги”.

От предизборния щаб на Васил Терзиев приели кандидатурата на Антон Хекимян напълно спокойно, казва Бонев. „Такъв тип знакови назначения са само, за да се похвалим, че имаме някоя звезда в листата. Когато тази звезда после няма намерение да работи за интереса на софиянци, не води до никакъв положителен ефект за града”, твърди той.

По думите на председателя на „Спаси София” те са единствените с ясна програма за развитието на столицата. Основен приоритет ще бъдат детските градини. „Предлагаме абсолютно приоритетно да бъдат изкупени всички терени, които в момента са частни, но са предвидени за детски градини”, каза Борис Бонев. Следващата стъпка, според него, трябва да е обявяване на конкурс за модулни детски градини, което ще забърза тяхното изграждане. Водачът на общинската листа на „Спаси София” обаче подчерта, че реалистичният срок за справяне с недостига на места както в градините, така и в яслите, е 5 години.

„Нашата цел е да има балансирано развитие на София. Говорим за справедливо развитие с фокус към северните територии, но и изграждане на липсващата инфраструктура във вече безвъзвратно презастроените южни територии”, заяви Бонев.

Целият разговор вижте тук: