Трамвайното трасе по булевардите Цар Борис III и Македония е най-разбитото и натоварено в столицата – факт, който не трогва особено управляващите Столичната общината. Повече от 4 години оттам лъжат столичани, че през „следващата година“ започва пълен ремонт на разпадащото се трасе. Междувременно, над 50 000 пътници ежедневно се лъкатушат в бавни и разбити трамваи, вдигащи прах и шум.

Още през 2015 г., Йорданка Фандъкова обеща, че трасето ще бъде обновено, а по бул. Македония ще бъде построено затревено трасе с линеен парк. 4 години по-късно, НИЩО не е направено, а трасето изглежда като след бомбардировка. Г-жо кмет, по отношение на трамваите, европейска София е на нивото на провинциален руски град в Сибир. Толкова ли си можете? Защо вие и администрацията ви толкова време не успяхте даже да пуснете търг за изпълнител? А дори няма да споменаваме острата нужда от цялостен ремонт и преасфалтиране на бул. Цар Борис III, за което даже няма обещание.

С подобни темпове и управление, столицата никога няма стане европейски град, в който да живеем нормално. София изпитва огромна нужда от амбициозна и всеобхватна програма за модернизиране на трамвайния транспорт, водена от компетентни лица, с последователното, ежегодно и качествено обновяване на трамвайните трасета. Градът ни не може да си позволи повече провалени проекти и непрекъснато отлагане на плануваните ремонти по отсечки, които от години са в аварийно състояние!