Спаси София за пореден път привлече вниманието на цялата общественост в столицата и в страната към резултатите от управлението на Герб. Със скандирания „Оставка и затвор, Данче – позор“ протече протестът на „Московска“ 33. Искането на протестиращите беше оставка на кмета Йорданка Фандъкова. Недоволството беше срещу цялостното ѝ управление – некачествените ремонти, презастрояването, мръсния въздух и корупционните практики.

„Протестът не е личен на „Спаси София“, а на всички граждани.“, обявиха организаторите.

Лидерът на гражданската организация Борис Бонев се обърна към общинарите от Герб: „Не ние гражданите, а вие давате 200 млн. годишно, на вълци, орлета, за да тъне София в боклуци. Не ние гражданите, а вие издавате разрешителни за строеж на небостъргачи, погазвайки зелените площи. За 17 г. дали ГЕРБ спряха корупцията в общината? Дали ГЕРБ спряха „ремонта на ремонта“ в общината? София може да бъде онзи прекрасен град, в който живеем и като ни идват гости от чужбина, да не се чудим откъде да ги прекараме, за да не видят „ремонта на ремонта“, продължи той.
Борис Бонев представи част от експертния екип, с който предлага решения на проблемите в столицата. Гражданските активисти посочиха, че освен критика са готови с предложения. 

Некачественият ремонт на жълтите павета беше само повод за първа по-сериозна крачка към обединение срещу безчинствата на партията от статуквото. Гражданската организация “Спаси София” се подготвя за участие в местните избори със своя политическа програма.

Бонев представи няколко принципа на протестиращите, от които те да не отстъпват в исканията си – да се „сложи край на ремонтите на ремонтите“, както и всяко решение в Столичната община да се води от интереса на гражданите, а не на фирмите и близките до властта бизнесмени. „Ще се борим до край“, обеща той.

Чуйте какво казаха Борис Бонев и екипът на Спаси София