Защо Централна минерална баня трябва да остане баня?

Проект - 29/01/2019

Защо Централна минерална баня трябва да остане баня?

За съжаление, Столичната община не се отказва от нелогичното си намерение в емблематичната сграда на Централната минерална баня да бъде направен център за събития и разширение на Музея на София. Неразбираема и подозрителна е упоритостта на зам.-кмета по културата Тодор Чобанов, който е инициатор на идеята банята завинаги да бъде обезличена в името на усвояването на европейски средства. По този начин столицата ни погазва собственото си минало и традиции и лишава поколения софиянци от възможността да се възползват пълноценно от лечебните свойства на минералната вода.

 width=

Ние смятаме, че уникалното предназначение на прекрасната сграда, построена върху минералните извори трябва да се запази! Зали за събития и разширен музей на София могат да бъдат приютени в далеч по-подходящи сгради като Царския дворец или Царските конюшни, както и в десетките стари и забравени индустриални сгради. Практиката на градове като Будапеща, където общината управлява 8 големи бани показва, че те следва да се реставрират и опазват, защото представляват основна туристическа атракция, източник на приходи и добър имидж на града.

Затова призоваваме всички, които милеят за запазването на културно-историческото наследство на София и искат Централна минерална баня отново да се ползва като термален център, да свалите и внесете жалба против поредната недалновидна идея.

[ddownload id=“4025″ text=“Свали жалбата тук“]

Жалбата може да бъде внесена по два начина:

Онлайн през виртуалното деловодство на Столичната община

Регистрираните потребители в системата call.sofia.bg могат да внесат жалбата онлайн. Регистрацията и подаването на жалбата няма да ви отнемат повече от няколко минути.

  • Влезте в своя профил.
  • Отидете на: Писма, жалби, ЗДОИ и др.
  • Кратко описание: Жалба Централна минерална баня да остане баня
  • Подробно описание: копирате и поставяте (Copy + Paste) готовия текст или го допълвате със собствени аргументи
  • Категория: Жалби и оплаквания
  • Тип: Жалби и оплаквания до Столична общинска администрация
  • До кого желаете да изпратите документа: кмет на Столична община
  • Попълвате данните на жалбоподателя
  • По желание можете да разпечатате, сканирате/снимате и прикачите жалбата
  • Запис.

 width=

На място – Столичната община, ул. Московска №33

След разпечатването и подписването на жалбата е необходимо същата да бъде внесена в деловодството на Столичната община на ул. Московска №33 (в работни дни, от 07:30ч. до 19:30ч.), намиращо се на партерния етаж, вляво преди кабината на охраната.

Не забравяйте на принтирания текст на жалбата да посочите адрес за кореспонденция, на който да се изпрати отговорът.

Елате на 31 януари да внесем жалбите си заедно

В четвъртък (31 януари) от 09:30 часа заедно с приятелите ни от Терминално – Нормално и Международен Воден Мост ще внесем жалбите си заедно в сградата на Столичната община. Заявете присъствието си в събитието във Фейсбук. Очакваме ви!

Нека заедно спасим най-красивата минерална баня в София защото тя ни принадлежи на всички и отваря възможност за развитие на столицата като разпознаваема туристическа дестинация. Нека заедно се противопоставим на поредното нелепо намерение на управляващите, чиято единствена цел е да усвоят парите на ЕС.

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.