Подлезът на (НДК) ужасите

Проект - 13/03/2015

Категория: Град за хората

Подлезът на (НДК) ужасите

През изминалата седмица получихме над седемдесет въпроса, сигнала и коментари, настояващи да покажем подлеза на НДК. Това е и причината да отидем и заснемем всичко, което всеки ден хиляди столичани подминават с отвращение, с безразличие или с яд. Подлезът на НДК бе ремонтиран само преди 2,5 години и бе открит заедно с Втори метродиаметър в края на лятото на 2012 г. За периода 20 април 2012 – 31 август 2012 фирмата-изпълнител Strabag извърши цялостно обновление, което освен нови тавани, включваше и подмяна на оцелелия десетилетия плочник с… разбира се, керамични жълто-кафяви плочки, станали патент за София последните години.

За съжаление, и този ремонт падна жертва на липсата на контрол и недобре написаното задание. В нашата галерия ще видите тоталния разпад, който цари в този подлез, а от видеото по-горе няма как да не сте придобили усещането, че се намирате в пещера или в подлез на ужасите. Ето част от дефектите и проблемите, които идентифицирахме: изпотрошени и липсващи плочки, водопади, сталактити и сталагмити (ДА!), утаечни вади от измития от течовете бетон, ръждясали парапети.

Когато публикувахме клипа със стряскащите кадри за водопадите в подлеза, някой ни попита: „И за това ли е виновна Софийска вода?“. Не, не е. Виновна е неспособността на Столична община да си управлява проектите и да контролира тяхното изпълнение.

[fb_embed_post href=“https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1568177460133596.1073741839.1525636387721037&type=3&uploaded=94/“ width=“550″/]

Спаси София ще предприеме всичко възможно подлезът да бъде приведен в приличен вид, а виновните за сегашното му състояние да си понесат последствията. Призоваваме да споделите тази галерия или видеото по-горе с хаштаг #ДОКОГАБЕ, за да заявим нашата непримиримост с подобни проекти, както и с досегашните управленски политики на Столична община. Всичко зависи от нас!

 

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.