31 475 подписа за нощен градски транспорт

Проект - 01/02/2018

31 475 подписа за нощен градски транспорт

Скъпи приятели, днес, 1-ви февруари, в деня, в който Спаси София навършва 3 години, внесохме официално предложението ни за въвеждане на нощен градски транспорт заедно с 31 475 подписа събрани през лятото на 2017г. Нямаме думи да опишем нашата благодарност към всеки подписал, към всеки събирал подписи, към всеки доброволец. Заедно показахме, че гражданското общество може да се обединява и категорично да заявява желанията си за по-мобилна, по-безопасна и по-модерна София.

Битката, обаче, тепърва започва. Г-жо Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, г-н Крусев (Транспорт за София), с внасянето на най-мащабната подписка по тема, свързана с градската мобилост, вие няма как да останете глухи за исканията ни. Докажете, че сте способни да провеждате модерни, адекватни и устойчиви политики. Няма да позволим идеята за нощен транспорт в София отново да бъде саботирана. Насреща сме за диалог, за да постигнем заедно най-доброто за София, жителите и гостите ѝ решение.

Можете да видите предложението, което внесохме в Столичната община, съдържащо цялостната ни концепция, финансовия анализ и разписанията на линиите на нощния градски транспорт:

ДО
г-жа Йорданка Фандъкова
кмет на Столична община

КОПИЕ ДО
г-н Евгени Крусев
Зам. кмет по транспорта
г-н Елен Герджиков
Председател на Столичен общински съвет
г-жа Екатерина Йорданова
Председател на Комисия по транспорт и туризъм към СОС

Изх.№ 180201-300-1

ПРЕДЛОЖЕНИЕ
за въвеждане на система за нощен градски транспорт на територията на Столичната община от Спаси София

Уважаема г-жо Фандъкова,

Настоящият документ е предложение за въвеждане на нощен градски транспорт от Спаси София. Вътре ще намерите подробна разработка на нашето предложение, включително финансова част и график за движение на превозните средства.
Към документа са приложени 31 475 бр. подписи от граждани на София, обявяващи се категорично в подкрепа на предложението.

Нашият екип вярва, че предложението ни ще бъде разгледано, подробно обсъдено и прието от Столичната община и се надяваме, че безпрецедентният брой заявили подкрепа чрез своя подпис ще бъде достатъчен мотиватор за взимане на отговорни управленски решения. Нощният транспорт ще създаде за София множество нови възможности, променяйки начина, по който хората живеят и се придвижват, но и начина, по който фирмите избират да работят. Подобрената мобилност ще направи София комфортно, модерно и вълнуващо място за живеене, работа и посещение, така че все повече хора и фирми да дойдат и инвестират или харчат тук своите пари.

Напомняме Ви, че на последната ни среща Вие заявихте “Ще се съглася ако бъда убедена с факти и аргументи”. Вярваме, че този документ ще отговори на очакванията Ви. Оставаме на Ваше разположение за среща и всякакви допълнителни въпроси, свързани с предложението и темата нощен градски транспорт. Считаме, че като организация, която най-активно работи за въвеждането на тази система не бива да бъдем изключвани от процеса на взимане на решение.

С уважение
Спаси София

[ddownload id=“3045″ text=“Предложение за въвеждане на нощен градски транспорт“]

[ddownload id=“3047″ text=“Разписание на нощен градски транспорт“]

Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.
Получавай актуална информация за Спаси София, като се регистрираш за нашия бюлетин.